Eduard Gafton, marele câștigător al concursului „Vocile primăverii”

Eduard Gafton, marele câștigător al concursului „Vocile primăverii”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru multe dintre instituțiile de învățământ gălățene, perioada care precede venirea vacanței de vară a fost un bun prilej pentru a organiza evenimente variate care să le pună elevilor în valoare talentele și dragostea pentru frumos.

Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați a găzduit sâmbătă, 15 iunie 2024, a III-a ediție a Festivalului-concurs de muzică pentru copii "Vocile primăverii". Organizat cu sprijinul partenerilor - Universitatea "Dunărea de Jos", Facultatea de Arte, Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" și Asociația părinților "Dimitrie Cantemir" - acest concurs urmărește să contribuie la educarea gustului estetic al elevilor, impunând un repertoriu și o ținută scenică adecvate vârstei, am aflat de la profesorul Ionel Dobrin. A fost un bun prilej de cunoaștere și socializare între copii, părinți, profesori din oraș și județ, un schimb util de experiență. Organizatorii și-au propus ca acest festival să fie o manifestare cultural-artistică de bun gust, de calitate, care să aducă în prim-plan înclinațiile muzicale ce se manifestă de la cele mai fragede vârste ale copilăriei, de a le descoperi și antrena pentru a deveni valori autentice, reprezentative pentru o anumită comunitate, de a contribui într-o bună măsură la formarea de imagini pozitive la adresa unei școli sau comunități.

La etapa finală a festivalului au participat 30 preșcolari și elevi cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani din școli și grădinițe din județul Galați și 10 grupuri și ansambluri școlare. Concurenții au evoluat la secțiunile: interpretare muzică ușoară - individual, interpretare muzică ușoară - grup, interpretare muzică populară - individual, interpretare muzică populară - grup, la două categorii de vârstă: 5-7 ani şi 8-11 ani.

Juriul a fost alcătuit din specialiști în domeniul muzical: prof. univ. dr. Gabriel Bulancea, Alina Darie - interpretă de muzică ușoară și jazz, prof. Florin Dobrescu, prof.  Marin Oanea și prof. Valentina Tudorache - directorul școlii organizatoare.

S-au acordat premiile I, II, III la fiecare categorie de vârstă și secțiune. Marele premiu și trofeul festivalului i-au revenit lui Eduard Gafton, de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" din Galați, despre care noi am mai scris și cu alte ocazii, el studiind muzica la Școala de Arte a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" cu prof. Emilia Savu și fiind mai mereu pe primele trepte ale podiumului la concursuri din țară și străinătate. Felicitări concurenților și organizatorilor!

Citit 1170 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 11:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro