Amenzi de 5000 de lei pentru laptele la dozator

Amenzi de 5000 de lei pentru laptele la dozator
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Distribuitorii de lapte la dozator au fost amendaţi şi avertizaţi de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) deoarece, în urma controalelor efectuate în această perioadă, au descoperit o serie de nereguli.

„În Galaţi avem doar trei operatori de astfel de dozatoare, care au automate răspândite în mai multe locuri. În urma verificarilor pe care le-am făcut am aplicat două amenzi în valoare de 5000 de lei şi două avertismente. Cele mai multe nereguli semnalate sunt legate de informarea consumatorului cu privire la modul de păstrare şi consum ale laptelui.

Nu era precizat, la locul de vânzare, data la care a fost muls şi nici condiţiile şi durata de păstrare. Dozatorul care avea menţionată durata de păstrare, nu avea condiţiile de păstrare, şi invers. Iar dacă laptele trebuie fiert sau consumat ca atare, nu preciza niciunul dintre dozatoare. Nici conţinutul de grăsime nu era declarat în unele cazuri, iar dacă era, în urma analizelor efectuate, am constatat că precizează o valoare mai mare decât cea reală”, ne-a explicat comisarul Aurel Panfile, de la CJPC. Putem avea încredere în laptele de la dozator? Panfile ne-a mai spus că mulţi consumatori sunt sceptici în privinţa acestor automate, de aceea nici nu au luat amploare. „Laptele cumpărat de la dozatoare este mai gustos decât cel procesat, ne aminteşte de laptele de ţară. Cu toate astea, nu putem avea încredere deplină în el. În această privinţă, nu se compară cu cel ambalat, care trece printr-o prelucrare sau pasteurizare”, a mai adăugat acesta.

Citit 6775 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2011 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.