De şase ani fără lift într-un bloc cu opt etaje

De şase ani fără lift într-un bloc cu opt etaje
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit, pe adresa redacţiei, o sesizare de la domnul Botez Viorel. Acesta locuieşte în scara 1 a blocului J5 de pe strada Furnaliştilor, scară în care nu mai există, de mai bine de şase ani, un lift funcţional. Dacă mai punem la socoteală faptul că blocul are opt etaje, atunci situaţia chiar devine una complicată pentru fiecare locatar. Pentru cei care locuiesc la etajul opt, e o adevărată provocare să urce, atâtea etaje, dacă nu dispun de o condiţie fizică bună. Cu toate acestea, liftul nu mai funcţionează de şase ani, iar locatarii au devenit adevăraţi sportivi pentru că sunt nevoiţi să urce măcar o dată pe zi.  Am mers şi noi la blocul cu pricina pentru a vedea care este situaţia.

„Liftul nu funcţionează de aproape şapte ani de zile. În urmă cu trei ani, am strâns bani pentru repararea acestuia. Fiecare apartament a plătit în jur de 200 de lei. Ne-am săturat. De atunci, tot ni se promite că liftul o să pornească”, ne-a explicat, supărat, Viorel Botez. Dumitru Ostofe, preşedintele asociaţiei de locatari a blocului, spune că reprezentanţii firmei care trebuie să repare liftul îl tot amână şi nici măcar nu îi răspund la telefon. Ce află el, le spune şi locatarilor. Am încercat să contactăm firma respectivă şi nu ni s-a  răspuns nici nouă.

Urcatul scărilor, cu pauze

Viorel Bubulac are 52 de ani şi locuieşte la etajul 7: „E crunt atunci când urcăm scările! După ce m-am operat la coloană, a trebuit să fiu dus cu scăunelul pentru că nu puteam urca. Şi acum e jale! Când mă întorc din piaţă, trebuie să mă odihnesc după ce urc câteva trepte, apoi o iau de la capăt. Doar aşa putem urca până la etajul 7”, se plânge acesta. Vasile Cucoradu, de 67 de ani, spune că nu are nicio vină că locuieşte la etajul 7: „Ne este foarte greu să urcăm atâtea etaje. Nici lumea nu mă mai vizitează, rudele nu mai vin pe la mine. Chiar aşa trebuie să suportăm noi pentru incompetenţa lor?”.

Citit 4835 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.