Bărbatul ajutat de cititorii „Vieţii libere” se operează vineri

Bărbatul ajutat de cititorii „Vieţii libere” se operează vineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute v-am scris despre Panait Morun, un bărbat de 31 de ani, din localitatea gălăţeană Piscu, care, în urmă cu aproximativ un an, a fost înjunghiat de un consătean. Pentru că lama cuţitului i-a perforat unul dintre rinichi şi splina, medicii au fost nevoiţi să renunţe la acest din urmă organ. Doar că la şase luni de la acea intervenţie chirurgicală, timp în care Panait Morun nu a putut desfăşura activităţi care să-i asigure un venit, medicii i-au dat o nouă veste proastă. În luna octombrie a anului trecut, bărbatul a fost informat de faptul că starea rinichiului atins de lama cuţitului s-a înrăutăţit, singura soluţie rămasă la îndemână fiind extirparea.

Pentru că operaţia este una complexă, medicii nu o pot efectua în Galaţi. Din acest motiv Panait Morun a fost nevoit să se ducă în Capitală, pentru a se supune acestei noi intervenţii chirurgicale.

Problema pentru care bărbatul a apelat la ziarul nostru a fost cauzată de lipsa fondurilor necesare pentru operaţie. Suma totală, incluzând plata asigurărilor de sănătate, materialele medicale şi costurile de spitalizare, ajunge la peste 1200 de lei.

La doar o zi după apariţia primului articol, doi cititori ai „Vieţii libere” ne-au contactat la redacţie şi s-au oferit să-l ajute pe Panait Morun. Doamna Tanţa Lungu, o pensionară a cărei venituri lunare nu depăşesc 450 de lei, i-a oferit bărbatului suma de 1000 de lei, angajându-se să suporte şi eventualele costuri care vor mai apărea pe parcurs. În aceeaşi zi, o altă cititoare, care a dorit să rămână anonimă, i-a oferit suma de 100 de lei.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Pe parcursul următoarelor zile, alte două cititoare au venit la redacţie şi au donat fiecare câte 100 de lei. Una dintre ele nu a dorit să-şi dea numele, în vreme ce a doua se numeşte Sabina Dinu. Ţinem să le mulţumim acestor patru persoane pentru gesturile lor nobile, care fac posibilă supravieţuirea bărbatului care trebuie operat. 

În momentul de faţă Panait Morun se află la Bucureşti, urmând ca vineri dimineaţă să intre în operaţie. Vă vom ţine la curent cu evoluţia acestui caz.

Citit 2769 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.