Probleme frecvente cauzate de vremea rece

Probleme frecvente cauzate de vremea rece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În săptămâna 23 – 29 ianuarie numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în uşoară creştere faţă de săptămânile precedente. Din datele care au ajuns la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi, au fost înregistrate 2375 noi cazuri de viroze. 74 dintre aceşti pacienţi au rămas internaţi în spitale, pentru a putea fi ţinuţi sub supraveghere medicală. Copiii şi adolescenţii rămân în continuare categoriile de vârstă cele mai predispuse la infecţiile respiratorii acute.

Pneumonii în creştere

Şi cazurile de pneumonii sunt în creştere, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi 248 de noi pacienţi care s-au îmbolnăvit de această afecţiune. 109 bolnavi de pneumonie au avut nevoie de spitalizare, pentru primirea îngrijirilor medicale de specialitate.

În ciuda valorilor scăzute arătate de termometre, săptămâna trecută nu a fost confirmată nicio suspiciune de gripă în judeţul nostru.

11 persoane hipotermice în doar 24 de ore

„Ca urmare a scăderii accentuate a temperaturii, în cursul zilei de marţi autovehiculele Ambulanţei au transportat 11 persoane care sufereau de hipotermie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Majoritatea sunt oameni fără adăpost. Doar doi pacienţi au rămas internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, restul fiind îndrumaţi către Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamnă” şi către alte centre de adăpost. Această situaţie este necesară, deoarece în judeţul nostru nu se află centre specializate pentru primirea cazurilor sociale”, ne-a declarat directorul executiv al DJSP Galaţi, doctorul Valentin Boldea.

De la şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, am aflat că doi dintre cei 11 pacienţi erau din Tecuci, restul fiind din municipiul Galaţi. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în cazul unuia din bolnavii de la Tecuci, care a suferit mai multe degerături în urma hipotermiei severe.

Recomandări pentru această perioadă

Având în vedere codul portocaliu pentru ger, DJSP Galaţi recomandă persoanelor să evite cât mai mult deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

Citit 884 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.