Joia Mare - pildă de smerenie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Joia Mare - pildă de smerenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Joia Mare este ziua când credincioşii au primit în biserici pildă de dragoste de la Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care înainte de Cina cea de Taină, a dat dovadă de smerenie, spălând picioarele ucenicilor Săi.

În Biserica Drepmăritoare, încă din vechime, arhiereii reiau aceste gesturi esenţiale în sfânta zi din Joia pătimirii Domnului şi după Liturghie spală picioarele „unor semeni mai mici”.

Anul acesta, la Catedrala Galaţilor, un grup de doisprezece elevi din suburbia Fileşti, care provin din familii cu nevoi, s-au aflat între cei care s-au bucurat de lumina harului şi binecuvântării prin mâinile Arhiepiscopului Dunării de Jos - Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos.

„Acesta este un gest care nu se limitează la o anumită curăţenie văzută, el are rezonanţă mult mai mare şi atinge latura fiinţială a noastră, fiindcă un trup curat trebuie însoţit întotdeauna şi de o inimă curăţată de păcate”, a explicat Arhiereul locului.

După slujbă, micii creştini din Fileşti au stat la masa Prea Sfintei Treimi, alături de Arhiereul Dunării de Jos. Pe lângă darurile rugăciunii, pace şi lumină, cei mici s-au bucurat şi de încălţăminte nouă.

Citit 877 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2012 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.