Ca în Vestul Sălbatic - Locuri de parcare rezervate ilegal

Ca în Vestul Sălbatic - Locuri de parcare rezervate ilegal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Şapte locuri de parcare din cartierul Mazepa II au fost blocate ilegal cu dispozitive speciale * Poliţiştii locali nu au reuşit să dea încă de urma celor care îşi sfidează astfel vecinii *

Câţiva locatari ai blocurilor LC din cartierul Mazepa II ne-au adus la cunoştinţă faptul că unii dintre vecinii lor au apelat la o modalitate cel puţin lipsită de bun simţ de a pune stăpânire pe locurile de parcare din faţa blocului. Mai exact, este vorba despre şapte locuri din parcarea situată în faţa blocului LC9, de pe strada Armata Poporului, nr. 22. Din dorinţa de a-şi „rezerva” gratuit locurile doar pentru propriile autoturisme, aceştia au montat dispozitive de blocare a parcării. Practic, atunci când pleci cu maşina trebuie doar să ridici piedica şi niciun musafir nepoftit nu-şi va putea lăsa vehiculul în acel loc.

Lege permisivă şi greoaie

Toate bune şi frumoase, am putea spune, doar că legea nu permite amplasarea unor astfel de dispozitive pe terenurile publice. Instituţia abilitată cu sancţionarea celor care au încălcat astfel legea este Poliţia Locală Galaţi, prin intermediul serviciului disciplina în construcţii. Doar că la capătul unor proceduri greoaie, ce se pot întinde şi pe durata a câteva luni, poliţiştii locali pot aplica doar un avertisment celor care au ocupat abuziv un spaţiu public în acest fel.

„Dacă cetăţeanul ignoră cu bună ştiinţă avertismentul dat, poliţiştii locali îl vor putea amenda, cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei”, ne-a informat Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Unde sunt vinovaţii?

Un alt impediment în calea pedepsirii celor care au blocat ilegal locurile de parcare ţine de faptul că poliţiştii locali nu reuşesc să dea de urma lor. „Am primit şi noi o sesizare de la mai mulţi locatari din zonă. Acum încercăm să dăm de persoanele vinovate, însă nimeni nu vrea să-şi recunoască fapta. Probabil că va mai dura un pic până ce îi vom identifica, ca să le putem da avertismentele”, a adăugat Cristian Gâscă.

Autorizaţii doar pentru persoane juridice

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, ne-a explicat faptul că Municipalitatea nu a eliberat nicio autorizaţie de montare a unor astfel de dispozitive pe locurile de parcare respective. Mai mult, astfel de autorizaţii se dau doar în cazul firmelor. Persoanele fizice au posibilitatea de a închiria un loc de parcare aflat pe domeniul public, în schimbul unei taxe plătite anual către Primărie.

Citit 2793 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.