Zi specială pentru copiii din centrele de plasament

Zi specială pentru copiii din centrele de plasament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De „Ziua Internaţională a Copilului”, micuţii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au sărbătorit cu dans, cântec şi veselie în curtea instituţiei. Aceştia s-au distrat şi s-au exprimat aşa cum nu o fac în celelalte zile.

„De ziua lor, au voie să facă orice”

„Aşa cum am obişnuit copiii şi în anii trecuţi, de 1 iunie îi sărbătorim. Avem în grijă aproximativ 2000 de copii şi vrem ca toţi să simtă că aceasta e sărbătoarea lor. Este, de asemenea, şi a noastră pentru că bucuria lor, e şi bucuria adulţilor. Cei aproximativ 100 de copii prezenţi aici sunt din centre de plasament şi am dorit să vină mai ales aceştia pentru că cei aflaţi în grija asistenţilor maternali sărbătoresc, de cele mai multe ori, în familie. Cei de aici au cântat, au spus poezii şi au dansat. Noi îi lăsăm să se desfăşoare şi să facă ceea ce simt pentru că e ziua lor şi au voie să facă orice”, ne-a spus Manon Cristoloveanu, directorul general DGASPC.

Printre activităţile la care au luat parte copiii cuprinşi de bucurie şi de entuziasm se numără şi concursul de origami, o piesă de teatru, sesiune de desene pe asfalt. Dansul a fost cel care a atras toţi copiii, aceştia luând parte chiar şi la o horă. De asemenea, au fost încântaţi atunci când şi-au lăsat amprenta colorată pe o pânză special fixată pentru acest lucru. Astfel, imediat după ce şi-au înmuiat mânuţele în vopsea, le-au lipit pe pânza albă, gândindu-se, în acelaşi timp la o dorinţă care să se îndeplinească în această zi specială.

Citit 1703 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2012 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.