Premii pentru jumătate de veac în doi: Galaţiul are aur!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Premii pentru jumătate de veac în doi: Galaţiul are aur!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

N-o fi având Galaţiul străzi, trotuare, investiţii şi locuri de muncă, dar are aur: căsnicii de aur, care se apropie deja de un număr record, 4.000. O nouă promoţie de 81 de miri de aur a fost sărbătorită, miercuri, la Teatrul Muzical. Cuplurile au primit flori, diploma care le atestă cei 50 de ani de căsnicie, cecul în valoare de 500 de lei, dar şi un spectacol de suflet şi de revistă. Mai emoţionaţi decât sărbătoriţii zilei au fost copiii lor, martori la un eveniment de povestit nepoţilor: nunta de aur a părinţilor lor.

Secretul unei căsnicii de 50 de ani

Ecaterina şi Gheorghe Buţurcă: „Secretul este respectul, şi să ştii să ierţi. Am iertat şi unul şi celălalt, eu mai mult, pentru că el e mai încăpăţânat”. Emoţionată până la lacrimi, fiica lor ne-a mărturisit că cel mai important lucru pe care l-a învăţat de la părinţi este cinstea.

Victoria şi Gheorghe Mustaţă: „Noi n-am avut timp să ne cunoaştem, de-abia de la pensie încoace ne-am cunoscut. Ştiţi că la prima dragoste se nasc nişte sentimente de canibalism: mi-era aşa de dragă când ne-am cunoscut că-mi venea să o mănânc. Acum îmi pare rău că n-am mâncat-o”, glumeşte privind către soţia lui care ne explică: „A fost dragoste la prima vedere. Noi ne-am cunoscut în ’62 şi cam două săptămâni a durat, în a treia săptămână ne-a căsătorit”. „Ştiam că vine pensia”, explică soţul cel mucalit.

Aurora şi Romică Petrescu: „E foarte bine la 50 de ani de căsnicie şi sperăm să ajungem şi la 75 de ani. Secretul nostru? Respectul reciproc, încrederea, înţelegerea şi dragostea”. Fiica lor, Daniela Timofticiuc, a filmat emoţionată evenimentul: „Cred că este un moment la fel de fericit ca momentul căsătoriei mele. Dânşii au mai multă experienţă de viaţă, avem multe de învăţat, din păcate evenimentele acestea se întâmplă din ce în ce mai rar. Cuplurile nu mai ajung la vârsta asta din mai multe motive: de sănătate, de vremuri, de neînţelegere. Am filmat ca să fie şi pentru noi şi pentru nepoţii dânşilor. Părinţii sunt icoanele noastre în viaţă şi orice moment legat de o bucurie a lor este şi bucuria noastră”.

Lucian Podlaţi: „Secretul pentru 50 de ani? Seriozitate, sinceritate şi să priveşti cu adevărat ce înseamnă căsnicia. E o lecţie pentru tineri!”.

Familia Voicu: „Parcă ar fi trecut cinci ani, aşa ne simţim! Ne-am înţeles foarte bine şi probabil că tocmai de aceea n-am simţit când au trecut anii. Înţelegerea, dragostea mai ales, încrederea sunt secretul căsniciei noastre”.

Citit 1676 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.