Fundaţia "Suport Medical Activ" în misiune la Buciumeni şi Poiana

Fundaţia "Suport Medical Activ" în misiune la Buciumeni şi Poiana
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Elevii şcolilor gimnaziale din comunele Buciumeni şi Poiana, la sfârşitul săptămânii trecute, au primit daruri pentru minte şi trup aduse de voluntarii Fundaţiei „Suport Medical Activ” din cadrul Spitalului Militar Galaţi. În prezenţa cadrelor didactice şi a copiilor, medici, lucrători de Poliţie, jurişti şi doi elevi-voluntari ai Şcolii nr. 13 din Galaţi au vorbit copiilor din cele două comune despre cât de importat este să avem o viaţă curată la propriu şi la figurat.

Medicul stomatolog Alexandru Aramă a vorbit elevilor despre cum să ne păstrăm dinţii sănătoşi, despre periaj şi despre cât de nociv este mestecatul gumei.

Lecţia despre educaţia sexuală a fost prezentată de dr. Ovidiu Mereuţă, de la acelaşi aşezământ medical, iar dr. Marcela Dragomir a lămurit copiii asupra aspectelor legate de igiena corporală şi de pericolele care ne pasc când nu folosim apa şi săpunul.

Interesantă a fost şi întâlnirea celor mici cu agent principal Gh. Tudoran, de la Poliţia Municipală Tecuci, care a explicat pe înţelesul copiilor de clasele I-VIII la ce pericole se expun atunci când nu ascultă de părinţi şi de dascăli, când mint sau fură. Cea mai aspră povaţă a fost cea potrivit căreia copiii nu trebuie să fure cireşe! Şi atunci, povestirea lui  Creangă, "La cireşe", trebuie luată nu ca un exemplu de urmat, ci ca o pildă de îndreptare. 

Misiunea educativă a îmbrăcat şi o formă filantropică, voluntarii de la FSMA donând şcolilor din Buciumeni şi Poiana 1200 de cărţi (100 volume de la Trustul de Presă Dunărea de Jos) şi 475 de pachete cu obiecte de igienă personală şi dulciuri.

"Eu am înţeles că trebuie să fim cuminţi şi să nu exagerăm cu dulciurile", ne-a spus Alina Popa, de 8 ani, din Poiana.

Citit 2293 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2012 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.