Fundaţia Cuvântul Întrupat - Voluntari americani pentru copiii năpăstuiţi ai Galaţiului

Fundaţia Cuvântul Întrupat - Voluntari americani pentru copiii năpăstuiţi ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Copii şi tineri sărmani din Valea Oraşului, aflaţi în grija Fundaţiei „Cuvântul Întrupat” ai Galaţiului au avut parte, pentru aproape trei săptămâni, de o experienţă americană. Megan, Katie, Haley, Margi, Emily, Tori, Amanda, Priya, Zeenat, Aaron, Brian, adică 11 studenţi de la Universitatea George Fox din SUA, împreună cu Clint, profesorul lor de Relaţii Internaţionale (care este şi directorul Centrului de Pace şi Dreptate din cadrul Universităţii), au ales să petreacă o parte din vacanţa lor aici. Au venit pentru schimb de experienţă, pentru a cunoaşte o altă cultură, o altă ţară, mai ales una postcomunistă, dar şi ca să ajute fundaţia care sprijină copii şi adolescenţi aflaţi în dificultate.

Fireşte, n-au stat cu mâinile în sân: au săpat, au vopsit, au smuls buruieni în grădina de zarzavat a Centrului Comunitar “La Vale” din Galaţi, au cules vişine, s-au jucat şi au făcut proiecte de artă cu copiii. Au mers împreună la ţară, au participat la serviciul religios al mai multor biserici locale, au vizitat o mănăstire, au mâncat preparate din bucătăria românească, am organizat un picnic pe malul drept al Dunării. Cel mai greu le-a fost să suporte căldura, dar şi gunoaiele de pe malul apei. Cu energia şi entuziasmul lor, au curăţat locul împreună cu copiii şi echipa Fundaţiei. Abia apoi au început joaca şi tradiţionalul grătar. Tot pentru a cunoaşte şi înţelege cât mai bine stilul nostru de viaţă, au ales să nu locuiască la hotel, ci au fost găzduiţi de diverse familii de prieteni ai fundaţiei. Contactul şi prietenia cu micuţii sărmani ai Galaţiului le-a produs o puternică impresie: „M-a surprins mult să văd zâmbetele senine ale copiilor şi atâta bucurie profundă la ei, ştiind şi văzând contextul în care ei trăiesc în fiecare zi”, a mărturisit Tori, una dintre studente, în vârstă de 22 de ani.

„Studenţii vor pleca spre casele lor luând cu ei amintirea şi experienţele acestor zile de vară trăite în România, în Galaţi, la Fundaţia Cuvântul Întrupat cu copiii şi echipa de aici. Lasă, de asemenea, celor care i-au cunoscut şi au petrecut acest timp cu ei, şi mai ales copiilor, frumuseţea inimilor lor şi încrederea în valorile umane, ale mâinii întinse să ofere, dar şi să primească. Le mulţumim pentru aceasta!”, ne-a mărturisit, în numele Fundaţiei, Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare.

Citit 1333 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.