Nouă autospeciale vor îmbunătăţi dotarea ISU Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Nouă autospeciale vor îmbunătăţi dotarea ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • ISU Galaţi a găsit fonduri pentru a achiziţiona nouă autospeciale pentru stins incendiile; şase cu apă şi spumă şi trei pentru intervenţii de tip SMURD, ne-a informat colonelul Vasile Balaban * Nu sunt soluţii pentru înlocuirea autoscării mecanice pentru intervenţii la înălţime; cea din 1956 va fi preluată de Muzeul Pompierilor Români, iar cea de „serviciu” este din 1984
Nouă autospeciale, achiziţionate printr-un program regional operaţional, vor îmbunătăţi condiţiile de lucru ale angajaţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. „Autospecialele cu care intervenim acum au peste 35 de ani vechime. După ani de aşteptare, zilele acestea am trimis un ofiţer la Constanţa, unde se desfăşoară licitaţia pentru achiziţionarea celor nouă autospeciale pentru intervenţiile de urgenţă; şase sunt cu apă şi spumă, pentru stins incendiile şi trei pentru intervenţiile SMURD. La mărimea judeţului Galaţi şi la complexitatea problemelor în intervenţiile de urgenţă, ne-ar mai trebui încă cel puţin trei autospeciale”, ne-a spus colonelul Vasile Balaban, inspector şef (împuternicit) ISU Galaţi.

Cea mai "nouă" achiziţie între autospecialele vechi, existente deja în dotarea ISU Galaţi, este un IVECO din 2005, cu o capacitate de 5.000 de litri.

Sute de mii de euro pentru o autoscară

Situaţia rămâne însă gravă în cazul intervenţiilor la înălţime, pentru care salvatorii de la ISU  au o autoscară din 1984. "Este destul de nesigură, fiindcă are aproape treizeci de ani şi a tot fost folosită, deoarece Galaţiul are multe clădiri înalte. Pentru autoscara mecanică din 1956 am făcut demersurile necesare ca să fie preluată de Muzeul Pompierilor Români şi urmează să fie transferată", a adăugat interlocutorul.

Cât despre fondurile pentru achiziţionarea unei autoscări, situaţia este în studiu încă. „Am făcut, recent, o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi şi, în această idee, am accesat trei programe europene. Nu ştim care va fi deznodământul, fiindcă o autoscară pentru clădirile înalte - de tipul blocurilor turn, Spitalul Judeţean, hoteluri - costă între 700.000-800.000 euro/bucata. Sunt şi modele mai ieftine, dar pentru intervenţii la clădiri mici. ISU Galaţi are nevoie de o autoscară pentru construcţiile înalte”, a spus colonelul Vasile Balaban.

Citit 2528 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.