Termoizolaţiile din polistiren expandat iau foc la o singură scânteie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Termoizolaţiile din polistiren expandat iau foc la o singură scânteie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Termoizolaţia blocurilor din polistiren expandat ia foc la o mică scânteie, aşa cum s-a întâmplat recent cu un bloc turn din Bucureşti. „Am constatat că e de ajuns să ajungă o scânteie în preajma suprafeţelor cu termoizolaţie din polistiren expandat pentru ca totul să se transforme în scrum”, ne-a spus colonelul Vasile Balaban, inspector şef (împuternicit) al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Interlocutorul nostru ne-a explicat că polistirenul expandat, folosit de regulă pentru ambalajul unor obiecte fragile televizoare, aparatură electronică şi altele, este preferat de unele firme pentru termoizolarea clădirilor. Cauza este preţul mai mic, în comparaţie cu preţul mare al polistirenului extrudat. „Le recomand gălăţenilor să se informeze atunci când îşi fac termoizolaţia. Pentru a nu se expune unor riscuri cum sunt incendiile, să ceară realizarea termoizolaţiei din polistiren extrudat, care este ignifug, adică nu ia foc. Dacă nu ştiu calitatea polistirenului, le recomand gălăţenilor să încerce materialul dând foc unei bucăţi de polistiren cu un chibrit. Dacă se aprinde înseamnă că este polistiren expandat şi investiţia nu este sigură. Dacă nu ia foc, atunci este polistiren extrudat şi din punctul nostru de vedere este recomandabil”, spune colonelul Vasile Balaban.

Interlocutorul nostru ne-a spus că în judeţul Galaţi sunt doi producători de polistiren extrudat şi că o bună informare este de preferat înaintea unui astfel de demers, destul de costisitor.

Citit 11031 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.