În Micro 13 - Parc pentru copii înconjurat de gunoaie

În Micro 13 - Parc pentru copii înconjurat de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • La sesizarea "Vieţii libere", Primăria a dispus igienizarea

Copiii care locuiesc în apropierea Şcolii Nr. 38 se joacă în parcul de lângă aceasta, care are leagăne, tobogane şi coşuri de gunoi pline ochi. Cristina, o mămica unui băieţel în vârstă de 7 ani, ne-a sesizat faptul că, deşi parcul e recent inaugurat, nimeni nu se ocupă de el. „În fiecare seară, în acest parc se întâlnesc copii de toate vârstele, însoţiţi de bunici sau părinţi. A fost inaugurat în primăvara acestui an, înainte de campania electorală şi pare nefinalizat: lipseşte gardul, zona de joacă nu a fost acoperită cu pietriş şi e o mare de praf în care înoată prichindeii. Problema majoră o reprezintă coşurile de gunoi, care nu sunt golite niciodată. Pentru a evita mirosul neplăcut şi dezvoltarea unor medii pline de microbi, părinţii mai fac curăţenie. Gunoaiele sunt plimbate de vânt prin tot parcul. Vrem ca cei responsabili să-şi facă treaba”, a scris aceasta.

În parc sunt patru coşuri de gunoi, iar la orele dimineţii, când am fost noi, toate erau pline, foarte multe ambalaje zăcând pe jos, semn că nimeni nu s-a atins de ele de cel puţin o zi. „Adineauri a fost un bărbat care cotrobăia prin tomberoanele astea. Căuta sticle din plastic goale. Eu vin cu nepoţii des aici şi coşurile sunt mereu pline. Nu ştiu cine trebuie să aibă grijă ca acestea să fie golite: ori cei de la şcoală, ori de la Primărie”, ne spune Dumitru, un bunic.

Pentru a vedea cine trebuie să ia măsuri în acest caz, i-am contactat pe reprezentanţii Primăriei, care au luat măsuri şi ne-au anunţat că din locul respectiv au fost strânşi 3 metri cubi de gunoi.

 

Citit 1395 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.