Marian Vrânceanu, un tâlhar model
Foto: Foto: Toader Istode

Marian Vrânceanu, un tâlhar model
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Dacă va nimeri pe mâna procurorului Baciu, nu va scăpa fără 29 de zile de arest”


Din punct de vedere poliţienesc, dosarul tâlhăriei săvârşite în plină zi de Marian Vrânceanu, din Tg. Bujor, a fost finalizat. Totul este clar: marţea trecută, pe str. Combinei, în apropiere de Trei Stejari, tulceanca Regep G. Haralambie, în vârstă de 36 de ani, vânzătoare ambulantă, îşi ţinea la vedere oferta - perdele albe de Paşcani, feţe de masă, articole de îmbrăcăminte pentru bărbaţi…

Căldura, insuportabilă. Potenţialii clienţi, ca să se protejeze, se bucurau de răcoarea din locuinţele lor. Nu-ţi venea să ieşi din casă nici dacă tulceanca ţi-ar fi dat perdelele pe gratis. Observând-o că era singură şi crezând că prin preajmă nu se aflau martori, Marian Vrânceanu (n. 1991), cu băuturi alcoolice în amestecătură la „bord”, până în ziua aceea băiat, în linii mari, de treabă, care nu ştia ce înseamnă să te afli luat în custodie de Poliţie, s-a apropiat de ea, şi haţ cercelul de la o ureche! Era ora 11,50. I l-a smuls într-o fracţiune de secundă, uluindu-şi victima.

Luând-o apoi la sănătoasa, iese din oraş, ascunzându-se în via nobilă a S.C.V.V. Tg. Bujor. Începuse să i se înmoaie picioarele - „Cercel mi-a trebuit? Am dat de dracu’!” Apreciindu-i greutatea, i s-a părut că e prea uşor. Aşteptând să vadă ce se va întâmpla, după vreo jumătate de oră îi sună telefonul mobil: „Tu eşti, Mariane? auzi o voce de bărbat, plăcută. Eu sunt comisarul-şef Ion Oprea. Unde te afli în acest moment? Lasă-ţi treburile pe care le ai şi vino o fugă până la Poliţie. Te aşteptăm!”.

După o repriză de ţipete, femeia tâlhărită se dusese direct la Oprea, cu urechea însângerată. L-a descris pe tâlhar cu exactitate, dându-le astfel oamenilor legii posibilitatea să-şi dea seama cine era autorul faptei. Să mai precizăm că tulceanca, fiindcă acuza dureri la urechea însângerată, a fost îndrumată să se ducă la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, pentru a fi examinată. Conformându-se, este văzută de un medic, eliberându-i-se certificat pentru 10-12 zile de îngrijiri.

Comisarul Oprea, cu operativitate, constituise echipa de intervenţie, pentru prinderea tâlharului - nu credea că Marian Vrânceanu se va prezenta de bunăvoie la Poliţie. Pe când agenţii se pregăteau să plece pe urmele lui, tâlharul intra în sediul Poliţiei. I-a cerut ofiţerului de serviciu să fie dus direct la comandant („Mă aşteaptă!”). Primit pe loc, desface palma dreaptă, în care ţinea cercelul femeii din Tulcea, din aur, în greutate de 5-6 grame. Nu i s-a mai dat drumul acasă. Reţinut pentru 24 de ore, în baza ordonanţei semnate de comisarul Oprea.

După audiere şi confruntarea cu martorii, este dus la Parchet. Cine s-a ocupat de el, din partea Ministerului Public? Un magistrat, bineînţeles: Dumitru Baciu, primul procuror. Lumea din cartier, care aflase de tâlhărie: „Dacă Vrânceanu intră pe mâinile lui Baciu, punem pariu că nu va scăpa, în prima fază, fără 29 de zile de arest !” Aşa a şi fost. Prezentat, joia trecută, Judecătoriei Tg. Bujor, rechizitoriul semnat de Dumitru Baciu a fost sever şi în acelaşi timp, şi drept. Cât a cerut dumnealui, atât a dat judecătorul - arestare preventivă, pentru 29 de zile.

 

Citit 1766 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.