VIAŢA PE ÎNTUNERIC (P)

VIAŢA PE ÎNTUNERIC (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o lungă pană de curent cu care mi-am delectat o seară întreagă, mi-am dat seama că Edison a făcut treabă bună atunci când s-a gândit să inventeze becul. În primele momente de beznă totală, instinctul a fost să pun mâna pe prima lanternă şi să îmi văd în continuare de treabă. Însa după câteva momente mi-am dat seama că bateria laptopului încerca să se odihnească şi nu avea să îmi mai ţină companie prea mult timp. Nici lanterna nu s-a lăsat găsită, aşa că am pus mâna pe telefon şi am utilizat în sfârşit o aplicaţie instalată cu ceva timp în urmă, de care ştiam sigur că mă voi folosi. Aplicaţia se chema simplu “Lanterna” şi mi-a luminat încăperea timp de 20 de minute, după care şi bateria smartphone-ului meu s-a dus să se odihnească în lumea fără de curent în care se afla deja bateria laptopului.

Rămas împreună cu ultimele aliate din casă, lumânările, mă gândeam la odihna netulburată de tehnologie pe care o pot în sfârşit savura (de nevoie) şi la ghinionul ce te poate pândi odata cu o banală pană de curent. Cum ar fi să te afli în mijlocul unui joc online de poker, cu miză mare, în care norocul se pare că iţi zâmbeşte din ce în ce mai tare şi brusc să ţi se inchidă PC-ul rămas fără curent?! Sau să scrii din greu şi cu spor la o lucrare de licenţă, ale cărei ultime pagini nu ai mai avut timp să le salvezi, şi să te trezeşti uitându-te dintr-o dată la ecranul negru al calculatorului fără şanse de a recupera ceva?! Ca să nu mai zic de un film horror pe care îl vezi noaptea, singur în casă, şi unde după cele mai cumplite scene de măcel şi apariţii stranii, nepământene, se face în urmatoarea secundă linişte şi întuneric, graţie companiei de electricitate!

Cu gândul la asemenea “noroc” nici nu mi-am dat seama că becul deja îmi chinuia ochii, că televizorul turuia aiurea pe programul de ştiri şi că pana ţinuse “doar” vreo două ore. Clară treaba, se cer noi investiţii în sisteme de energie elternativă!

Citit 1860 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 15:52