Consiliere pentru persoanele cu dizabilităţi

Consiliere pentru persoanele cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sediul AJOFM Galaţi a găzduit, joi, cel de-al cincilea eveniment Zilele „Împreună, alături de ei!”, un proiect derulat de Educaţia 2000+ Consulting şi de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, în calitate de partener. Seminarul de ieri a avut ca temă „Consiliere pentru găsirea unui loc de muncă” şi a avut ca scop, ca întregul proiect de altfel, găsirea de soluţii concrete pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Reamintim că proiectul „Împreună, alături de ei!” se derulează în judeţele Galaţi, Vrancea şi Tulcea şi urmăreşte sensibilizarea opiniei publice şi a angajatorilor cu privire la drepturile fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi de a trăi în aceleaşi condiţii ca orice altă persoană şi de a avea acces la toate tipurile de servicii şi oportunităţi.

Camelia Palagă (reprezentantă a Camerei de Comerţ şi facilitator al proiectului în relaţia cu mediul de afaceri), Ghiţă Nazare (coordonator local) şi Orventina Leu (manager de proiect) au vorbit despre stadiul implementării proiectului, precum şi despre sprijinul acordat de mass-media locală.

Iar directorul executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Tofan, prezentând şi proiectele derulate de agenţia gălăţeană, a sintetizat perfect necesitatea acestui demers: „Aş zice că proiectul ar trebui să se numească «Împreună, alături de noi!», pentru că nu ajutăm astfel doar persoanele cu dizabilităţi, ci chiar pe noi înşine, ca societate”.

Citit 1870 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.