Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" va fi resfinţită, astăzi, de la ora 9.00

Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" va fi resfinţită, astăzi, de la ora 9.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi va fi resfinţită astăzi, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian al Dunării de Jos, alături de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Dionisie de Corint - Grecia. Ridicată în a doua parte a veacului al XIX-lea, pe o vatră bisericească mai veche, "Sfinţii Trei Ierarhi" este astăzi pentru credincioşii din Mazepa II, şi nu numai, un far luminos pentru o comunitate care numără aproximativ 3.000 de familii.

În ultimii ani, părintele paroh Lucian Petroaia, consilier eparhial, alături de părintele Ionel Rotaru, consilier eparhial şi de părintele slujitor Petrică Gheorghe, cu sprijinul enoriaşilor, au efectuat importante lucrări de consolidare. De asemenea, între anii 2007-2008, pictorul Sandu Stoleru a restaurat haina bizantină aşezată de zugravul Vasile Caraman, între anii 1976 şi 1978. În ultimii doi ani, în parohie a fost ridicat un aşezământ social.

După înnoirea în Duh a bisericii, atât bărbaţii, cât şi femeile vor putea trece prin Sfântul Altar. În acest scop, Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" are astăzi uşa deschisă până la ora 24.00.

Citit 1565 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.