Sportul ca stil de viaţă: Florin Diaconiţa – dansatorul din cărucior

Sportul ca stil de viaţă: Florin Diaconiţa – dansatorul din cărucior
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florin Diaconiţa este unul dintre cei 680 de semenii aflaţi în evidenţa Asociaţiei „Sporting Club” Galaţi şi, de când se ştie, vede lumea dintr-un cărucior cu rotile. Cu toate aceste aparente neputinţe - văzute de noi, cei care ne considerăm „normali” - pentru Florin mişcarea, sportul, competiţia şi dansul sunt un un mod de viaţă, un deziderat. „Chiar dacă din faşă Dumnezeu m-a vitregit de capacitatea de a merge, m-a înzestrat cu alte calităţi. Din cauza unei poliomielite, eu trăiesc în cărucior de la un an. Dar a colinda oraşul şi ţara, a face sport şi a dansa sunt un scop pentru mine”, ne povesteşte cu dezinvoltură Florin.

Tânărul din faţa noastră numără 33 de ani şi chipul lui degajă lumină. În ultimii ani a fost nelipsit de la competiţiile sportive organizate de Comitetul Naţional Paralimpic din România; a alergat la competiţiile sportive, destinate semenilor cu dizabilităţi psihomotorii şi s-a numărat printre învingători. Ultima redută cucerită este cea de la concursul naţional „România dansează”, un „maraton” în paşi de dans organizat de o televiziune centrală. „Am avut-o ca parteneră de dans pe Nicoleta Chiriac şi îi mulţumesc că m-a susţinut în demersul meu de a participa la preselecţie, unde am obţinut acceptul juriului de a mă prezenta la faza de selecţie naţională”, spune Florin.

Din căruciorul său cu două roţi, Florin priveşte lumea cu nădejde la Dumnezeu şi cu multă implicare. Are un optimism molipsitor şi de dragostea lui pentru viaţă ar trebui să ne molipsim noi toţi, cei care adeseori renunţăm la o plimbare în schimbul unui telefon!

Ca dovadă că este îndrăgostit de viaţă şi de dorinţa de a face ceva pentru a-i sensibiliza pe ceilalţi, numai anul trecut, Florin a obţinut premii la trei competiţii sportive de alergare. Trei dintre premiile câştigate de „Sporting Club” sunt obţinute de Florin Diaconiţa. În 2012, a devenit vicecampion la alergare, în două rânduri, la competiţiile de la Lugoj şi Galaţi, unde a obţinut locul II, iar la Odorheiu Secuiesc s-a clasat pe locul III.

Pentru Florin, viaţa merge înainte şi visează că într-o bună zi va dansa la Rio de Janeiro. Până atunci, însă, se pregăteşte pentru selecţia de la "România dansează". Noi îi dorim succes!

Citit 1564 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2013 16:35

4 comentarii

 • postat de BUbu
  Marți, 19 Februarie 2013 09:15
  Apreciez cu mare entuziasm ceea ce faci , si firea ta , ma simt norocoasa ca te-am cunoscut , si faci parte din viata nostra , de la tine am invatat multe lucruri , si motivarea ptru ca viata este frumoasa tot dela tine am invatat ,, te iubesc fratioare , mult succes , asea este se poate face o legatura de genu chiar daca tu vii dintr-un alt colt al tarii , multa bafta , succes , si nu uita nu destinatia conteaza cel mai mult , ci drumul pana la destinatie , , inca o data admiratie maxima ptr tine si colegii tai ,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Marți, 19 Februarie 2013 05:14
  BRAVOOO
  0
  0
  Raportează
 • postat de DOAR_EU
  Luni, 18 Februarie 2013 22:52
  ,,TOT MAI SUS,TOT MAI SUS''...FELICITARI!!! SUNT FOARTE MANDRA DE TINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mariuca
  Luni, 18 Februarie 2013 15:32
  Felicitari Florin pentru ambitia ta si pentru faptul ca nu te dai batut. Iti doresc mult succes in continuare si tot cecea ce-ti propui sa de Domnul sa se implineasca.
  Ii felicit pe Vasile si Paula Cristea pentru tot ce fac pentru Sporting Club.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.