Proiect educaţional lansat la C.N. "C. Negri": ”Revista şcolară, o fereastră către cunoaşterea celuilalt”
Foto: Foto: M. Stanciu

Proiect educaţional lansat la C.N. "C. Negri": ”Revista şcolară, o fereastră către cunoaşterea celuilalt”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul educaţional ”Revista şcolară, o fereastră către cunoaşterea celuilalt” a primit undă verde, la Colegiul Naţional „C. Negri” din Galaţi. Au fost prezenţi elevii-gazetari de la cele trei reviste şcolare editate de CNCN, colegii lor, dascăli, bibliotecari, jurnalişti. Parteneri sunt Colegiul Naţional „C. Negri”, Biblioteca „V. A. Urechia”, ziarul "Viaţa liberă" şi Filiala Galaţi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, care vor derula proiectul în cadrul unui Atelier de creaţie literară, ce va funcţiona între lunile martie - iunie 2013.

Profesorul Vasile Leonte a subliniat că scopul proiectului este cel de sensibilizare a tinerilor elevi faţă de cuvântul scris şi rostit. Şi ca să ne convingă că acţiunea educativă „nu s-a născut pe un teren arid”, liceenii, dascălii-mentori şi biblioteca Pedagogicului ne-au prezentat un film cu imagini-document, la care s-a lucrat în echipă, despre „Galaţiul de ieri şi de alaltăieri". Liceenii au organizat şi o expoziţie a revistelor şcolare din ultimii 20 de ani, de la "Extemporal" (editat în 1990) la actuala revistă "Liceeni în dungi".

O echipă de bibliotecari, condusă de Letiţia Buruiană, director adjunct al Bibliotecii gălăţene, "a venit înarmată” cu un film documentar cu imagini de arhivă cu cele mai vechi surse scrise despre Galaţi, materiale adunate cu profesionalism de Valentina Oneţ.

Citit 4543 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.