Moaştele Sfântului Vasile cel Mare

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 16 martie, în jurul orei 16.00, Înalt Prea Sfinţitul Dionisie de Corint - Grecia - va reveni între creştinii gălăţeni, la invitaţia Arhiereului Dunării de Jos, Prea Sfinţitul Casian Crăciun.

Distinsul ierarh al Bisericii Ortodoxe din Grecia - care ne-a bucurat în noiembrie 2008 de binecuvântarea Sfântului Sofronie al Ierusalimului - zilele acestea, va oferi gălăţenilor spre închinare Moaştele Sfântului Vasile cel Mare (+379) şi veşmântul Sfântului Patapie (+463), cuvios egiptean care s-a nevoit mulţi ani la mănăstirea din Loutraki (Corint – Grecia).

Începând de astăzi, cale de câteva zile, Catedrala Episcopală a Galaţilor va deveni centrul de pelerinaj, cum se întâmplă de ani buni, de regulă toamna, în perioada premergătoare Sărbătorilor din Cetatea Sfântului Apostol Andrei. A

nul acesta însă, invitaţia de a merge pe cărările sfinţilor are şi o „sesiune” de primăvară, pentru că numai astfel vom  înţelege mai bine importanţa proclamării ca sfânt în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Atanasie al III-lea Patelarie, cel care s-a nevoit mai bine de un deceniu la Mănăstirea „Sf. Nicolae” din Galaţi. 

Cu mic, cu mare, cu flori de primăvară şi nelipsitul busuioc, veniţi la Catedrala Episcopală,  să-i întâmpinăm pe Mântuitorul şi Sfinţi Săi, pe Marele Vasile şi pe Cuviosul Patapie.

Citit 1283 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.