O simplă plimbare prin Piaţa Ancora se poate transforma într-o aventură

O simplă plimbare prin Piaţa Ancora se poate transforma într-o aventură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abia mai regăseşti în Mazepa de astăzi umbra de odinioară a celui mai select cartier din Galaţi. Copacii bătrâni par să fie mai degrabă un pericol sub apa ploii şi sub vântul care bătea joia trecută, decât un prilej de visare şi relaxare. Nimic nu pare să se fi schimbat de la ultima vizită pe care "Viaţa liberă" a făcut-o în bătrâna zonă a oraşului.

Străduţa care desparte blocurile de şcoală este îngustă, iar dacă te încumeţi să o traversezi nici nu ştii la ce să fii atent mai întâi. Ca să ai vizibilitate spre maşinile care circulă trebuie să ieşi de după celelalte parcate aiurea şi să aştepţi până trec şoferii şi abia apoi să te încumeţi să treci. Dacă nu te grăbeşti, este în regulă, dar dacă ai un program fix şi eşti în postura de a aştepta nu poţi decât să te rogi în barbă… sau, după caz, să înjuri.

O adevărată piedică în calea mersului pe jos o reprezintă gropile, care dacă sunt pline cu apă, aşa cum le-am nimerit noi joia trecută, sunt o binecuvântare pentru omul plin de păcate, care, astfel, pentru răbdarea sa va fi iertat pentru multe dintre acestea. Dacă apuci să le ocoleşti, eşti fericit, dar dacă dai peste un şofer grăbit care te mai şi prinde în apropierea bălţii, poţi să spui că ţi-a pus Dumnezeu mâna în cap. Şi noroi pe haine!

Nici gropile din asfaltul trotuarului nu pot fi ignorate atunci când plouă, atenţia trecătorilor fiind concentrată asupra evitării lor. Iar cei care au trecut joi prin Piaţa Ancora nu au fost scutiţi de acest „sport”, dată fiind ploaia serioasă din timpul nopţii.

Dimineaţa rece şi ploioasă a fost o binecuvântare pentru cei care au ieşit să-şi ia ziarul, să cumpere mărunţişurile necesare unei zile şi asta pentru că într-o zi însorită este greu de crezut că poţi circula în voie pe trotuarele înguste din zona Ancora.

Picăturile de ploaie, dese, mărunte şi reci nu i-au împiedicat pe stăpânii de câini să-şi scoată patrupedele la plimbare. Este foarte adevărat că lipsa spaţiului verde a făcut ca aceştia să-şi plimbe „odraslele” în jurul Pieţei Ancora, două - trei ture, iar după un schimb de impresii cu ceilalţi stăpâni de câini s-au retras spre apartamentele lor. Trebuie spus că maidanezii au lipsit joi din peisaj. Acum nu ştim dacă dimineaţa ploioasă i-a făcut să-şi ascundă chipurile ori cei responsabili şi-au făcut treaba, cert este că, în decursul unei ore, câinii fără stăpâni nu şi-au făcut apariţia. Străzile denivelate şi pline de apă, trotuarele înguste şi neasfaltate par să fi intrat în obişnuinţa celor care locuiesc în zonă.

Citit 1903 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.