Vom avea mai multe TAXIURI în Galați

Vom avea mai multe TAXIURI în Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La recenta şedinţă extraordinară, aleşii locali au modificat Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de transport în regim de taxi în municipiul Galaţi. Concret, aleşii au aprobat creşterea numărului de autorizaţii permanente pentru o perioadă de cinci ani de la 850 la 1.000.

În raportul de specialitate al hotărârii se arată că măsura a fost luată în urma solicitării formulate în scris de către Camera Naţională a Taximetriştilor din România - Filiala Galaţi, dar şi direct de persoanele care doresc să presteze în condiţii de legalitate serviciul public de transport persoane în regim de taxi.

Pentru a fi sigure că decizia este corectă, autorităţile au solicitat Institutul Naţional de Statistică - Direcţia Judeţeană de Statistică Galaţi numărul de locuitori din municipiul Galaţi. Faptul că oraşul numără 305.805 cetăţeni (după domiciliul din actele de identitate) conduce la un număr maxim de autorizaţii ce ar putea fi eliberate de 1.220.

Propunerea de suplimentare cu 150 de autorizaţii a ţinut seama şi de faptul că pe lista de aşteptare pentru obţinerea unei autorizaţii de taxi, în momentul de faţă, sunt 50 de persoane fizice sau juridice, unele cu vechime cererii de peste şase luni.

Citit 5418 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.