Orientarea profesională, încotro? Examenul la academiile militare, după proba eliminatorie

Orientarea profesională, încotro? Examenul la academiile militare, după proba eliminatorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Vă rugăm să ne spuneţi dacă academiile militare din ţară organizează examenul de admitere în paralel cu celelalte instituţii de învăţământ superior sau după?”, ne întreabă Andreea Rotaru din Galaţi. “Doar academiile Medico-Militare de la Bucureşti şi Tg. Mureş vor desfăşura examenul de admitere în paralel cu instituţiile de stat, iar celelalte trei academii a Forţelor Terestre ˝Nicolae Bălcescu˝ Sibiu, a Forţelor Aeriene ˝Henri Coandă˝ Braşov (3 ani studiu) şi Academia Forţelor Navale ˝Mircea cel Bătrân˝ Constanţa (4 ani) vor susţine admiterea spre sfârşitul lui iulie”, ne-a spus lt. col. Gabriel Tanvuia, de la Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Judeţean Militar Galaţi.

Condiţia de a participa la admitere este ca tinerii dornici să îmbrace haina militară să depăşească prima etapă de preselecţie care constă într-un test medical şi proba eliminatorie.

De asemenea, tinerii trebuie să fie înmatriculaţi în ultimul an de liceu, curs de zi, sau să fie absolvenţi de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat. Să aibă maximum 26 de ani (până în 24 de ani pentru piloţi), cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară.

Mai multe relaţii aflaţi la telefon 0236/497.031.

Citit 1581 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2013 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.