Semne bune vara are! Virozele pierd lupta cu căldura

Semne bune vara are! Virozele pierd lupta cu căldura
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Venirea verii înseamnă scăderea numărului de cazuri de infecţii respiratorii. Medicii de familie nu s-au mai confruntat cu o avalanşă de pacienţi cu viroze şi pneumonii, numărul bolnavilor care au cerut ajutor de specialitate scăzând de la o săptămână la alta. "Numărul de cazuri este aproape similar celui din săptămâna anterioară de raportare, când s-au înregistrat 1.366 de persoane cu viroze respiratorii, iar acum numărul acestora a scăzut cu doar câteva zeci. Categoria de vârstă la care se înregistrează în continuare cele mai multe cazuri de viroze respiratorii este cea a elevilor şi preşcolarilor de 5-14 ani.

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonii şi bronhopneumonii aici s-a înregistrat la ultima raportare a situaţiei epidemiologice acelaşi număr de cazuri ca şi în săptămâna anterioară de raportare, adică 237. Din acestea, 66 au necesitat internarea", a precizat dr. Valentin Boldea, şeful DSP Galaţi.

În perioada de referinţă, nu au fost raportate noi cazuri de gripă şi niciun gălăţean nu şi-a pierdut viaţa din cauza infecţiilor respiratorii.

Citit 1178 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.