Sănătatea, în avarie/ Medici cu salarii de gunoieri

Sănătatea, în avarie/ Medici cu salarii de gunoieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un medic în primul an de muncă poate avea un salariu de doar 800 de lei. Colegiul medicilor cere mărirea retribuţiei medicilor şi alocarea de bani suplimentari către spitale. Un sfert dintre absolvenţii de Medicină din Galaţi aleg pentru rezidenţiat alte ţări.

Mihaela Patriciu este medic rezident neonatolog în al doilea an la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza-Vodă" din Iaşi. Absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, cu o medie foarte bună, tânăra trebuie acum să se descurce dintr-un salariu de rezident, ce nu se ridică la mai mult de 1.200 de lei pe lună. Din aceşti bani, Mihaela este nevoită să plătească şi cazarea, şi utilităţile, precum să acopere şi alte cheltuieli care apar inevitabil lună de lună. "Îmi este destul de greu să mă descurc cu salariul pe care-l am, chiar şi în condiţiile în care am avut norocul să găsesc o cazare ieftină. Din aceiaşi bani trebuie să-mi cumpăr şi tratatele de specialitate, preţul unuia singur fiind de cel puţin 300 de lei", spune Mihaela.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3374 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.