Curăţenie de Paşte cu câini otrăviţi!

Curăţenie de Paşte cu câini otrăviţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-am obişnuit să primim sesizări de la gălăţeni, iubitori şi mai puţin iubitori de animale, privind, pe de o parte, prigonirea şi maltratarea câinilor vagabonzi, iar pe de altă parte pericolul pe care aceştia îl reprezintă, de multe ori, pentru cetăţeni. Am încercat, pe cât posibil, să prezentăm situaţia echilibrat.

Sunt cazuri însă când asta nu mai e posibil, când cruzimea oamenilor depăşeşte orice limite. Un asemenea caz ne-a fost semnalat de dna Aura Daraba, conf.univ.dr.ing. la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, care locuieşte pe bulevardul Coşbuc, în zona blocurilor E6, B4, C13-C15.

„Între blocurile E6, B4, C13-C15 există un mic părculeţ care, cândva, a avut probabil destinaţia de spaţiu de recreere. Aşa cum o să vedeţi din poze, acesta a devenit scena otrăvirii câinilor şi pisicilor fără stăpân”.

„Din câte am înţeles de la persoane care locuiesc în zonă, mâncarea otrăvită a fost pusă, nu se ştie de către cine, în noaptea de 23 sau în dimineaţa de 24 martie a.c. Şi astăzi, (25 martie n.n.), câteva dintre victimele inocente ale unui barbar măcel zac în acest părculeţ. Aşa să fie oare înţeleasă „curăţenia de Paşte” de către unii concetăţeni?”

„Nu este prima oară când astfel de evenimente au loc în zona, crima are loc măcar o dată sau de două ori pe an! Dacă facem abstracţie de gestul inuman, rămân totuşi nişte semne de întrebare: - substanţele chimice cu risc de otrăvire, intoxicare etc. sunt supuse unui control şi management strict, impus de legislaţia în vigoare. Cine are acces la aceste substanţe şi le foloseşte abuziv?”

„În acest părculeţ se joacă şi copii care sunt expuşi la pericole din moment ce otrava este aruncată acolo; - tot aici vin locatarii blocurilor din zonă cu câinii lor. Deci, otrava îi poate afecta, în mod egal, şi pe câinii cu stăpân; - de ce nu se respectă legea protecţiei animalelor? Nu avem cui să ne adresăm în situaţii precum cea expusă mai sus!” 

Pozele ilustrează foarte bine cum poate să arate o zonă unde mizeria fizică se îmbină cu mizeria morală a celor care folosesc otrava ca mijloc de „curăţenie”.

Comentariile sunt de prisos. Considerăm că firma de salubritate care deserveşte zona respectivă trebuie, cel puţin, să strângă cadavrele animalelor care mai au puţin şi devin una cu pământul.

Cât despre autorii sinistrei curăţenii de Paşte, pe noi ne sperie gândul că aceşti oameni se vor închina, curând, la Învierea Domnului, sperând să li se ierte păcatele.        

Foto: Aura Daraba

Citit 1594 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.