Covor de gunoaie, la drumul mare

Covor de gunoaie, la drumul mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute, un cititor care şi-a semnat mesajul „V.T.” ne-a anunţat, prin e-mail, că pe marginile şoselei Galaţi  - Cuca - Bârlad, în dreptul unui refugiu aflat înainte de herghelia de la Tuluceşti, primăvara nu vine doar cu ghiocei şi toporaşi.

De fapt, asemenea flori firave au destul de puţine şanse să răzbată prin covorul de PET-uri şi gunoaie care acoperă solul. Peisajul pare desprins dintr-un viitor sumbru, nu foarte îndepărtat, în care natura e deja sufocată de deşeuri.

Marea nemulţumirea a gălăţeanului care ne-a semnalat acest caz constă în faptul că autorităţile abia au început curăţenia de sezon în oraşe, şi nu au reuşit, încă, să „lumineze” şi spaţiile verzi interurbane.

Suntem şi noi de acord că asemenea peisaje n-ar trebui să existe pe lângă o urbe bine administrată. Totuşi, în acest caz nu sunt de blamat doar autorităţile, care nu au demarat încă atât de necesara campanie de curăţenie – un fapt remarcat şi de cititorul nostru.

De fapt, cei care ar trebui să se simtă cu musca pe căciulă sunt gălăţenii care au aruncat gunoiul la marginea drumului, dovedind astfel lipsa de respect faţă de ei şi faţă de toţi ceilalţi călători care străbat şoseaua.

Judecând după imaginile trimise de cititorul nostru, numărul gălăţenilor care confundă spaţiul verde cu propria ladă de gunoi nu este tocmai mic, aşa că se impune o curăţenie grabnică, în zonă.

În plus, poate că ar fi nevoie de o supraveghere mai strictă a respectivului perimetru şi de amenzi mai usturătoare pentru cei care nu înţeleg că şi gunoiul are locul lui, la fel ca toate celelalte, pe lumea asta.

Citit 692 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.