Premii pentru "Ucenici la Porţile Credinţei", ediţia a VI-a

Premii pentru "Ucenici la Porţile Credinţei", ediţia a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Concursul Naţional de Artă Plastică şi Iconografie „Ucenici la Porţile Credinţei”, ediţia a VI-a, a adunat la Tecuci, judeţul Galaţi, 46 de elevi-iconari din şase judeţe ale ţării. „Participanţii sunt membri ai cluburilor de copii din judeţele: Călăraşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Brăila şi Galaţi. Cu o reprezentare pe măsură şi-au făcut simţită prezenţa şi elevii de la clasa de Patrimoniu a Seminarului Teologic ˝Sf. Apostol Andrei˝ din municipiul Galaţi”, ne-a spus părintele Gheorghe Joghiu, protop de Tecuci, iniţiatorul şi susţinătorul manifestării. 

Concursul a fost organizat cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi pe lângă activitatea propriu-zisă au fost organizate şi pelerinaje la mănăstirile din judeţ. Micii iconari au aşezat în culori bizantine chipuri de Sfinţi şi scene din Evanghelie, dar şi peisaje din creaţia lui Dumnezeu.

La finalul acţiunii, cele mai adevărate icoane au fost evidenţiate. S-au acordat nouă premii întâi şi un Marele Trofeu, pe care l-a primit Florin Hahui, elev în clasa a VII-a la Şcoala din Barcea, de la Clubul „Fantezia” Tecuci, instructor Ionică Bebea. 

Citit 689 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.