Alexandru Mironov vine la Galaţi / "Proiecte planetare pe Drumul Mătăsii"

Alexandru Mironov vine la Galaţi / "Proiecte planetare pe Drumul Mătăsii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Matematicianul, jurnalistul şi scriitorul de anticipaţie Alexandru Mironov va fi joi, 7 noiembrie, oaspetele Colegiului Naţional „Costache Negri” din Galaţi. Întâlnirea - parte a unui proiect educaţional cu genericul „Dialogurile tinereţii” - va fi organizată pe două secţiuni: un atelier practic, „Inteligenţa viitorului - realitate, imaginaţie, anticipaţie”, şi o dezbatere pe marginea cercetărilor de ultimă oră, cu tema „Proiecte planetare pe Drumul Mătăsii”. Coparteneri în proiect sunt cotidianul "Viaţa liberă", revista „Sţiinţă şi Tehnică” şi filiala Galaţi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

„În prima parte a întâlnirii, matematicianul şi jurnalistul Alexandru Mironov va avea posibilitatea să se întâlnească, începând cu ora 11.00, cu liceenii gălăţeni - membri ai unor cercuri de ştiinţă şi tehnică din municipiu - care au rezultate deosebite în activitatea de cercetare. Vor acapara atenţia lucrări din domeniile roboticii, protecţiei mediului, biochimiei şi altele”, ne-a spus prof. Andra Ionescu, director al Colegiului Naţional „Costache Negri”.

În partea a doua a întâlnirii (ora 14.30, Complexul de Ştiinţele Naturii Galaţi), Alexandru Mironov şi o echipă de la revista „Ştiinţă şi Tehnică” din Bucureşti vor prezenta cele mai noi şi mai fascinante „Proiecte planetare pe Drumul Mătăsii”. Un prilej de a ne pune în temă cu noutăţile în ale cercetării în China şi din lume.

Sunt aşteptaţi la întâlnire liceeni, profesori şi părinţi interesaţi de rezultatele progresului ştiinţei şi tehnicii la început de mileniu III.

Citit 3209 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.