Primarul Tecuciului spune că salariile angajaţilor de la Spitalul "Anton Cincu" vor fi plătite până la jumătatea lunii

Primarul Tecuciului spune că salariile angajaţilor de la Spitalul "Anton Cincu" vor fi plătite până la jumătatea lunii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă instituţia se află într-o situaţie financiară dezastruoasă, autorităţile tecucene par să întrevadă luminiţa salvatoare de la capătul tunelului pentru Spitalul Municipal "Anton Cincu".

În urma unei discuţii avute la începutul săptămânii la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Galaţi, primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, spune că a găsit o situaţie de moment pentru detensionarea situaţiei. "Vreau să asigur tot personalul spitalului că până cel târziu pe data de 15 decembrie va primi atât salariile restante, cât şi salariile la zi", a spus Daniel Ţuchel.

În urmă cu două săptămâni pe conturile unităţii a fost pus sechestru după ce spitalul a pierdut în instanţă un proces cu clinica Sanomed. Suma adunată doar din restanţe, datorată laboratorului privat Sanomed, se ridică la aproximativ 1.600.000 de lei. În acelaşi timp însă, clinica a pierdut un proces similar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani. Astfel, printr-o înţelegere între cele două unităţi sanitare, datoria pe care spitalul din Tecuci o are către Sanomed va fi oprită scăzută din datoria pe care clinica o are către spitalul din Botoşani. "Urmează astfel ca suma pe care o vom avea de plătit către spitalul din Botoşani să fie eşalonată, fără acele clauze exagerate de restanţă", a adăugat edilul.

Comisia de control a Ministerului Sănătăţii şi-a încheiat ieri ancheta la Spitalul "Anton Cincu". Rezultatele controlului urmează să fie publicate până pe 10 decembrie.

Citit 882 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.