PAMFLET/ În Noul Galaţi se sărbătoreşte Noul Crăciun
Foto: Fotografie trucată | FOTOMONTAJ: Bogdan Codrescu

PAMFLET/ În Noul Galaţi se sărbătoreşte Noul Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vă prezentăm astăzi ultimele ştiri din oraş, legate de mare săbătoare a Crăciunului * Personaje principale: Marius Stan, Nicolae Bacalbaşa, Florin Pâslaru, Aurel Stancu, Mihail Boldea, Bogdan Ciucă şi alţii


Cum a furat Stan Crăciunul: "De anul ăsta, Galaţiul va sărbători Noul Crăciun"

De când a preluat frâiele Galaţiului, transformându-l în Noul Galaţi, Marius Stan e hotărât să refacă totul în oraş. De la zero. Motiv pentru care a decretat că în Galaţi nu se va mai sărbători Crăciunul, ci Noul Crăciun. "Există o serie de modificări esenţiale în această direcţie. De exemplu, Moş Crăciun va reintra pe hornurile caselor, întrucât majoritatea locuitorilor se vor încălzi de-acum cu sobe. Apoi, un alt aspect important e că moşul se va îmbrăca în roş-alb-albastru, pentru a sărbători comuniunea cu ochipa locală de fotbal, Oţelul", a anunţat Stan principalele modificări.

De asemenea, potrivit unor informaţii de culise, noua sărbătoare va beneficia de mult mai mulţi bani de la bugetul local, fonduri care provin în mare parte de la invesitiţii. Marius Stan a explicat că noua viziune asupra sărbătorii este determinată şi de faptul că face parte din marea familie liberală. "Oricum, la noi, la liberali, Crăciunul are o cu totul altă semnificaţie religioasă de când şef e Crin Antonescu. Noi sărbătorim Naşterea Somnului", a explicat Marius Stan.

De sărbători, Mihail Boldea e singur acasă: "Închisoarea m-a transformat pro-fund. Acum sunt Hăum Ălău"

Transformare radicală pentru fostul deputat PDL Mihail Boldea. După mai bine de un an petrecut în arest, Boldea va face sărbătorile de iarnă acasă. Singur acasă. "Închisoarea m-a transformat profund. Nu îmi mai trebuie prieteni care să mă lucreze pe la spate, am tot avut parte de aşa ceva până acum. În plus, nici nu mai am bani cum aveam odată, am ajuns la fundul sacului. De-acum încolo, mă voi apleca asupra laturii spirituale, pentru că viaţa asta materialistă mi-a cam întors spatele. Mă întorc la lucrurile simple", le-a spus Boldea unor apropiaţi.

Potrivit unor surse din PDL, nici măcar Mircea Toader nu a reuşit să îl scoată pe Boldea din ale sale. În amintirea vremurilor de altădată, Toader i-ar fi propus lui Boldea să meargă la supermaket, să dea un tun la eugenii. "L-a refuzat până şi pe Toader. A zis că nu se mai bagă nici măcar la uşchit eugenii, că cică încearcă să se lase. Eu zic că nu o să poată. Au încercat şi alţii să se lase la noi în partid, dar e imposibil. Sigur, acum avem parte de o grea încercare, să suntem în opoziţie. Dar dacă ne întoarcem la putere, sigur nu se mai poate nimeni lăsa", a comentat o sursă din partid.

Mare iubitor de animale, Bacalbaşa deja umblă cu colindul: "Deschideţi uşa, jivine"

La Consiliul Judeţului Galaţi e linişte şi pace în aceste zile. Preşedintele Nicolae Bacalbaşa le-a dat liber tuturor angajaţilor, întrucât în această perioadă el e plecat cu colindul. Mare iubitor de animale, Bacalbaşa a modificat puţin textele colindelor. De exemplu, Bacalbaşa cântă "Jungle balls, jungle balls, jungle all the way", "Ham venit să colindăm", "Deschideţi gura, jivine", "Trei cai de la răsărit", "Vieru-i vier". Imediat după Crăciun, Bacalbaşa este hotărât să ducă mai departe tradiţiile româneşti. "Voi merge cu capra, cu ursul, cu ornitorincul, cu potârnichea, voi merge cu toate animalele posibile şi imposibile. Aşa îmi place mie. Eu iubesc atât de mult animalele, încât nici nu mă ating de carnea de porc. Sigur, îl tai, că tradiţia de Ignat e tradiţie şi, în plus, trebuie să mănânce ceva de sărbători şi câinii de la spital. Dar eu nu pun gura pe nimic din ce a avut părinţi", a spus Bacalbaşa.

Patronul RTV, Aurel Stancu, e darnic. A plătit 3,5 milioane de euro unei capre care l-a colindat

Fostul jurnalist, actualmente patron de televiziune, Aurel Stancu e mai darnic decât ar putea cineva crede. După ce a câştigat de la statul român daune de opt milioane de euro pentru o carieră pe care nu a putut să o exploateze, Aurel Stancu a fost cuprins de mărinimie. Generozitatea sa poate fi confirmată de o capră care l-a tot colindat în ultima vreme. Simţindu-se în bani, Aurel Stancu a transferat nu mai puţin de 3,5 milioane de euro special pentru capră. "Mi-a plăcut tare mult cum m-a colindat, m-am simţit foarte bine în prezenţa ei. Ce să spun? E o capră cu adevărat profesionistă, îşi merită toţi banii", a declarat Aurel Stancu. Din păcate, gestul patronului RTV nu a fost văzut foarte bine de comunitatea oamenilor publici cărora le plac caprele. "Înţelegem că are bani, că i-a pus Dumnezeu mâna în cap, că a dat de o pleaşcă... Da' chiar aşa, să strici piaţa? Vă daţi seama că o să crească pretenţiile tuturor caprelor din oraş?", a comentat un om de afaceri din Galaţi.

Miracolul de pe strada Domnească 38: Stan a ţinut prima audienţă de la învestire

Zilele trecute a avut loc la Galaţi un eveniment care trebuie consemnat în analele Primăriei Galaţi. Ei bine, nu a apărut vreun OZN, nici nu s-a demonstrat existenţa lui Moş Crăciun, ci este vorba despre un eveniment mult mai greu de crezut: Marius Stan a ţinut prima audienţă de când a devenit primar al Galaţiului. S-au aliniat planetele, vântul a încetat să mai bată, Dunărea s-a oprit în loc, munţii au început să se cutremure, iar păsările cerului şi-au stopat pentru o oră zborul, ca să savureze miracolul de pe strada Domnească 38. Stan a ţinut prima audienţă. Din câte se pare, client a fost unul dintre cei mai mari iubitori de audienţe din oraş. Este vorba despre nimeni altul decât Moş Dumitru Nicolae, precedentul primar al oraşului. "A venit să îmi ceară să fac o staţie de autobuz în faţa blocului său. Am zis că mă mai gândesc", a spus primarul Marius Stan.

Previzibil: gălăţenii vor mai degrabă tunel pe sub Brăila decât pe sub Dunăre

Rezultate previzibile ale unui sondaj de opinie realizat recent în Galaţi: 98,3 la sută dintre locuitorii oraşului declară că primarul Marius Stan ar trebui mai degrabă să facă un tunel pe sub Brăila decât un tunel pe sub Dunăre. "Avantajele sunt mult mai mari. Dacă facem pe sub Dunăre, ieşim în câmp. Dacă facem pe sub Brăila, ieşim la civilizaţie. În plus, îi ajutăm pe musafirii gălăţenilor să nu mai audă manele când trec prin satul din amonte pe Dunăre", a declarat Relu, organizatorul sondajului. Restul de 1,7 la sută dintre participanţii la studiu susţin că nu au auzit niciodată de Brăila.

Cudălbenii abia aşteaptă prima zăpadă: "Vrem să ieşim la o Săniuţa"

Cudălbenii sunt disperaţi că, deşi a venit luna decembrie, încă nu s-a aşternit zăpada prin comună. "Nu putem să ieşim la Săniuţa. Fără zăpadă, degeaba. Suntem nevoiţi să mai tragem nişte vin de pe drojdie, să mai bem din rachiul de tescovină până să vină vremea Săniuţei", a spus Gelu Păhărel, cudălbean veşnic însetat. Odată cu primii fulgi de nea, Primăria este pregătită să declanşeze Sărbătoarea Săniuţei.

Veşti bune pentru pesedişti / Nica: "A fost un an bun, vom primi şi a treisprezecea şpagă"

Pentru că a fost un an foarte fructos pentru pesediştii gălăţeni, liderul Dan Nica le-a pregătit acestora o surpriză. "Pe lângă şpaga obişnuită pe decembrie, vom livra pe carduri şi un bonus: cea de-a treisprezecea şpagă. Evident, banii vor fi impozitaţi aşa cum se cuvine", a declarat Dan Nica.

Pâslaru abia aşteaptă sărbătorile: "Turnatul în pahare nu apare la dosar"

Florin Pâslaru abia aşteaptă perioada sărbătorilor ca să toarne în voie, fără să se teamă că îl urmăreşte CNSAS. "Mi-a aşa un dor să mai torn ceva... că n-am mai turnat de nu ştiu câtă vreme. Pur şi simplu sunt înnebunit să torn, dar nu pot face asta oricum, că am şi eu un statut, sunt parlamentar, ce mama mă-sii. De-aia vreau să vină sărbătorile, să pot turna în voie, să nu se mai ia nimeni de viaţa mea", s-a confesat Pâslaru unor prieteni. Potrivit acestora, de Crăciun, Pâslaru se simte ca-n Rai. "Toarnă în stânga şi în dreapta, nu se uită că e vorba de necunoscuţi, prieteni sau rude. Pur şi simplu se răcoreşte în perioada asta", ne-a mai relatat un prieten de-ai deputatului.

Au negociat la sânge / Angajaţii TVG vor primi în decembrie cel de-al treilea salariu

După negocieri dure şi pline de suspans, sindicatul jurnaliştilor de la TVG a reuşit să obţină de la patronul Florin Pâslaru mai mult decât ar fi putut vreodată să spere. Astfel, potrivit noului contract colectiv de muncă, angajaţii vor primi în luna decembrie al treilea salariu din an. "Până acum, nu primeam nimic. Nu că se întârziau salariile, pur şi simplu nu le luam. Au fost cele mai dure negocieri din lume, dar am reuşit să obţinem ceea ce nu se aştepta nimeni: al treilea salariu. Suntem fericiţi", a declarat un cameraman de la TVG. De cealaltă parte, Florin Pâslaru s-a declarat foarte nemulţumit de rezultat. "Din punctul meu de vedere, se stabileşte un precedent periculos. O să vedem cum vom face faţă acestei noi provocări", a spus Pâlsaru.

Dunărea nu a îngheţat în iarna asta / Bogdan Ciucă încă nu a făcut vreo promisiune

Îngrijorare în Galaţi. Deşi am trecut de mijlocul lunii decembrie, Dunărea nu dă niciun semn că ar începe să îngheţe. Din câte se pare, vinovat de această situaţie ar fi chiar conservatorul Bogdan Ciucă, cel care nu a mai făcut nicio promisiune în ultima vreme. "Se aşteaptă doar puţină gheaţă la mal. Nu vom mai avea îngheţurile din anii trecuţi, când au fost campanii electorale", a declarat meteorologul Romica Jurca.

Eugen Durbacă e nostalgic: "Pe vremea mea, Moşul aducea brânză, varză şi viezure"

Eugen Durbacă şi-a amintit de copilărie şi le-a povestit jurnaliştilor despre tradiţiile din vechime. "Când eram eu copil, primeam viezure, mânz, brânză. Bine, pe vremea aia erau şi alţi conducători. Decebal, de exemplu, era un domn. Totul s-a stricat când a venit ţăranul de Traian", a spus Durbacă.

Preoţii gălăţeni abia aşteaptă să se termine postul: "Ne-am săturat să mâncăm salam în altar"

Preoţii gălăţeni devin tot mai extaziaţi pe măsură ce trec zilele. "Abia aşteptăm să ieşim din post, că ne-am săturat să mâncăm mizel pe şestache, în altar. Alta e treaba când pui halca de carne pe masă, în mijlocul bisericii", susţine popa Mihăiţă. În plus, preoţii sunt fericiţi că va expira şi prohibiţia la alcool.

Torna, torna, fratre


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2560 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2013 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.