Păţania incredibilă a unui gălăţean / Firma de leasing i-a luat maşina de 16.000 de euro pentru că a întârziat cu ultima rată

Păţania incredibilă a unui gălăţean / Firma de leasing i-a luat maşina de 16.000 de euro pentru că a întârziat cu ultima rată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean a primit un cadou extrem de neaşteptat în prag de Sărbători. El a rămas luna trecută fără maşina de 16.000 de euro, pe care a plătit-o integral, dar a întârziat o lună cu plata ratei reziduale. Gălăţeanul a ajuns cu lacrimi în ochi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, sperând ca cei de aici să îi dea un răspuns favorabil lui.

Potrivit documentelor prezentate, gălăţeanul (căruia din motive lesne de înţeles nu-i putem dezvălui identitatea) şi-a achitat până la urmă toate cele 60 de rate, care nu au fost chiar mici. La un calcul simplu, cei 16.000 de euro înseamnă rate lunare a peste 250 de euro, adica în jur de 1.100 de lei, cât un salariu net al multor gălăţeni.

Bărbatul a amânat însă plata ultimei rate prevăzute în contractul de leasing, numită rata reziduală, iar firma şi-a revendicat maşina, pe care de altfel i-a şi săltat-o din garaj!

„Din nefericire pentru el, nu l-am putut ajuta, deoarece în contract era clar stipulat că dacă această rată reziduală nu se achită în 30 de zile de la data scadentă, firma de leasing are dreptul să îşi revendice bunul. Cel care a făcut reclamaţia avea o chitanţă că a achitat, până la urmă această rată, dar a făcut-o la câteva zile după ce i-au ridicat maşina, şi oricum, după data scadentă din contract”, ne-a declarat comisar-şef adjunct în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, Carmen Tudor, atenţionându-i pe consumatori să fie atenţi la detaliile din contracte.

Gălăţeanul a fost îndrumat la instanţă, deoarece doar aici ar putea avea ceva şanse să îşi recupereze bunul plătit timp de cinci ani.

Citit 9059 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.