Solidaritatea înfruntă iarna nemiloasă/ Preoţii şi creştinii, comandamente la deszăpezire
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Solidaritatea înfruntă iarna nemiloasă/  Preoţii şi creştinii, comandamente la deszăpezire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preoţii şi creştinii de la Dunărea de Jos, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos, au fost zilele acestea alături de mai multe familii afectate de iarna nemiloasă. „În acest scop, protopopiatele şi parohiile din Galaţi şi Brăila au organizat mai multe acţiuni filantropice îndreptate către familiile izolate sau afectate de căderile masive de zăpadă. Preoţii şi credincioşii au acţionat, în special, la deszăpezirea familiilor izolate, la asigurarea necesarului de lemne pentru foc, a alimentelor de primă necesitate şi, după caz, a medicamentelor”, ne-a spus părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pe parcursul acţiunilor, bisericile au fost deschise şi au oferit ceai cald credincioşilor care au venit să se roage pentru a ajunge la destinaţie, să găsească puţină căldură sau să se adăpostească în sfântul locaş. S-au organizat comandamente parohiale la Cavadineşti, conduse de preotul Laurenţiu Goga; credincioşi din Parohia „Sfântul Gheorghe”, municipiul Tecuci, au oferit, în zilele de 29 şi 30 ianuarie, ceai cald şi produse de panificaţie pentru 38 de persoane blocate în trafic. Creştinii din această parohie şi elevii voluntari de la Liceul “Spiru Haret” au oferit ajutor profesorilor pensionari ai liceului, deblocându-le intrările acoperite de zăpadă.

Tot în aceste zile, Protoieria Galaţi, în colaborare cu Filiala Galaţi a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România şi Primăria Municipiului Galaţi, au pregătit şi dăruit articole de îmbrăcăminte şi alimente pentru “Centrul de primire a persoanelor fără adăpost” Galaţi. Prefectura nu a rămas indiferentă la efortul depus de comunităţile de creştini şi a mulţumit tuturor celor implicaţi.  Acţiuni similare s-au desfăşurat în mai multe localităţi brăilene.

"Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian - în numele clerului şi credincioşilor din localităţile afectate - transmite calde mulţumiri tuturor celor care, printr-un exemplar spirit de solidaritate, au oferit sprijinul, după putere, celor aflaţi în necaz şi suferinţă", a adăugat interlocutorul nostru.

Citit 1039 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.