De Ziua Sănătăţii, majoritatea angajaţilor din Sănătatea gălăţeană va lucra

De Ziua Sănătăţii, majoritatea angajaţilor din Sănătatea gălăţeană va lucra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă în fiecare an, pe 7 aprilie, angajaţii din sistemul sanitar au posibilitatea de a-şi lua o zi liberă recuperabilă ulterior, anul acesta majoritatea medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar din judeţul Galaţi a preferat să celebreze Ziua Mondială a Sănătăţii la Serviciu. Este cazul celei mai mari instituţii sanitare cu paturi din judeţ, Spitalul Judeţean, acolo unde activitatea se desfăşoară după programul zilnic normal.

Nici la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi nu au fost prea mulţi angajaţi doritori să aibă liber astăzi. La Direcţia de Sănătate Publică, în schimb, personalul are liber, ziua fiind recuperată prin adăugarea a câte jumătate de oră la programul normal în cursul următoarelor zile lucrătoare. „Cu excepţia Spitalului Judeţean, la celelalte opt spitale gălăţene o parte a angajaţilor are liber, cu recuperarea orelor în zilele următoare”, ne-a spus dr. Valentin Boldea, din partea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie, cu scopul a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 1948. Tema campaniei din 2014 este reprezentată de bolile transmise la om prin înţepăturile sau muşcăturile a diverse insecte.

Citit 2897 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.