Din experienţa unui gălăţean: "Mărgelatu'" de pe maxitaxi
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Din experienţa unui gălăţean: "Mărgelatu'" de pe maxitaxi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Am avut o experienţă neplăcută pe care aş vrea să vi-o împărtăşesc. În jurul orei 16,00, miercuri 26 martie 2014, m-am urcat  într-un maxi taxi (Ford Tranzit alb), ca să ajung în zona Orăşelul Copiilor din Ţiglina I. Fac semn, mă urc în faţă lângă şofer, scot banii şi, când îi întind ca să plătesc biletul, ce să vezi, şoferul (un tip la vreo 40-45 de ani, roşcat), mânca seminţe cu o dexteritate de ziceai că-i face concurenţă lui Florin Piersic din seria „Mărgelatu'” sau celui mai înfocat suporter de pe stadion cu astfel de năravuri.

Cuprins de scârba şi indiferenţa cu care eram tratat (stăteam cu mâna întinsă să-mi ia banii, în timp ce el o făcea pe Mărgelatu'), m-am uitat jos, unde era un imens covor de coji (căci cetăţeanul probabil credea că ne-a luat la ocazie, nicidecum nu ştia că e mijloc de transport în comun). Pe scaun tot coji, pe volan, răzleţe, câteva coji. Nu-mi venea a crede ochilor.

Mai mult mă uitam pe geam, nemaidorind să-l văd pe şofer în faţa ochilor, un coleg şofer pe alt maxitaxi îi face semn că este control la bilete în Ţiglina. În goana cea mare, la Inelul de Rocada fiind, lasă seminţele în buzunarul de la portieră şi, cu coji la gură, ia o mână de bilete şi-i spune unui cetăţean aflat în picioare în spatele lui: „Dă şi tu la fiecare câte un bilet!” Deosebit de civilizat în exprimare!  Ne-a dat şi nouă, în faţă, bilete (bilet pe care i l-am luat, l-am rupt şi l-am pus pe bord). M-aş fi bucurat să îl oprească şi pe el, dar a avut noroc.

În fine, mergem mai departe, în frumoasa aventură!  Mai aveam o staţie până să cobor. Nu mai aveam răbdare! Într-un final ne apropiem de Orăşelul Copiilor, mă pregătesc să cobor, pun mana pe sistemul de deschidere a uşii şi… ca să vezi, maşina nu mai oprea! Îi strig „Mărgelatului” să facă staţie. Cu ochii după un alt maxi-taxi care tocmai îl depăşise, pune o frână de ne-a lipit de geamuri, şi, în sfârşit... cobor.

Aceea a fost ultima mea călătorie cu maxitaxi şi aştept cu nerăbdare reformarea (ca să nu zic desfiinţarea) sistemului de transport local. Sper să trageţi şi voi o concluzie din cele ce mi s-au întâmplat şi să faceţi tot posibilul să nu daţi peste vreun „Mărgelat”! 

Citit 3972 ori Ultima modificare Duminică, 06 Aprilie 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.