PAMFLET/ Primele VEVERIŢE acceptate de Bacalbaşa în Grădina Botanică (FOTO)
Foto: Veveriţa Ghindei, surprinsă de fotograful VL în Grădina Botanică

PAMFLET/ Primele VEVERIŢE acceptate de Bacalbaşa în Grădina Botanică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două evenimente au ţinut capul de afiş al ziarelor de săptămâna aceasta: bătălia din parcurile gălăţene dintre câini şi veveriţe şi arestarea lui Dan Grigore Adamescu * Rubrica Pamflet vă spune din dedesubturile acestor două întâmplări


FOTO INCREDIBIL, EXCLUSIV, SENZAŢIONAL/ Bacalbaşa a cedat şi a acceptat veveriţe în Grădina Botanică

După săptămâni bune în care a refuzat donaţia de veveriţe pentru Grădina Botanică, în sfârşit preşedintele Consiliului Judeţului a dat dovadă de înţelepciune şi a cedat bărbăteşte. Fotoreporterul "Vieţii libere" a reuşit să surprindă un superb exemplar din specia aleasă de Bacalbaşa să populeze arealul grădinii, astfel că suntem în măsură să vă prezentăm în exclusivitate imagini cu jucăuşele veveriţe. După cum se poate vedea din fotografia alăturată, Bacalbaşa a ales o specie de veveriţe foarte comună, banală chiar, însă cu un foarte dezvoltat instinct de apărare. De exemplu, după cum au povestit câţiva vizitatori ai Grădinii Botanice, dacă încerci să îi iei ghinda veveriţei, imediat aceasta începe să mârâie şi să îşi arate colţii. "Am împuşcat mai mulţi iepuri dintr-un foc. Cu aceste veveriţe am limitat practic şi accesul bicicliştilor în Grădina Botanică. Nu ştiu din ce motiv, veveriţele aduse latră la roată", a spus Bacalbaşa, cu rânjetu-i caracteristic. "Nu au costat mult, le-am luat aproape moacă de la un laborator de genetică. Le aveau pe stoc. Partea bună e că, dacă vreuna se defectează, putem să mai aducem un bax de veveriţe pentru piese. Atâta doar că nu se hrănesc cu ghinde, ci mănâncă numai carne macră de viţel argentinian", a completat Bacalbaşa.

Războiul speciilor la Grădina Publică/ O brigadă de veveriţe a atacat mişeleşte o haită de câini

Scene de coşmar joi dimineaţă în Grădina Publică. Sute de trecători, între care şi mulţi copii, au asistat neputincioşi la un adevărat masacru sângeros. Trei veveriţe antrenate, se pare, special, au atacat o haită de câini care îşi vedeau liniştiţi de muşcatul copiilor. "Era dimineaţă, zorii mijeau, era o simfonie de culori în Grădină. Mai mare dragul să te plimbi. Paşnicele carnivore îşi vedeau de treaba lor, când, deodată, trei veveriţe înarmate cu săbii laser au tăbărât vijelios peste căţeluşi şi i-au luat la încins. Se auzeau numai schelălăituri şi strigăte de luptă. Două veveriţe îi ţineau pe câini captivi într-un colţ de parc, în timp ce a treia veveriţă dădea nemilos cu sabia în ei", a povestit un poliţist local, care nu a avut nici timp, nici chef, nici curaj să pună capăt măcelului.

                                                                                                                                            antrenamentul brigăzii anti-tero Veveritz K-2

Potrivit trecătorilor, întreaga scenă a durat aproximativ 12 minute şi 34 de secunde, iar în urmă au rămas în jur de 17 câini laţi. Pajiştea era însângerată, pe crengile copacilor atârnau cozi, iar gardul care împrejmuieşte parcul era înţesat de puf şi blană de patruped extenuat. Angajaţilor Ecosal le-a luat o zi întreagă să cureţe câmpul de luptă. Potrivit martorilor, brigada de veveriţe a folosit în final o biluţă ninja şi a dispărut în neant.

Oţelul, în clubul select al campioanelor "decapitate" / În sfârşit, patronul e la închisoare

Oţelul Galaţi este, în sfârşit, campioană adevărată. Odată cu arestarea patronului Dan Grigore Adamescu, clubul gălăţean intră în cercul select al echipelor cu patronii sau foştii patroni la răcoare. "Mulţi spuneau că performanţa din 2011 este cea mai mare din istoria clubului, dar eu cred că abia acum am intrat şi noi în rând cu lumea bună. Steaua, Dinamo şi Rapid sunt cele mai bune echipe româneşti din toate timpurile şi au patronii sau foştii patroni după gratii. E un standard greu de atins, dar uite că, încet-incet, reuşim să pătrundem în Liga Campârnăilor", a declarat Lucian Ciofoaia, angajat în cadrul clubului. Potrivit conducerii, nu se ştie sigur dacă Oţelul va mai juca şi la anul în Liga I, însă cert este faptul că în Campionatul Închisorilor sigur vom avea o echipă. "Va fi mai dificil cu accesul fanilor la meciuri, însă cine e suporter adevărat poate să dea şi el un tun la consignaţie să prindă măcar două-trei etape pe stadion. Cine vrea abonament pentru întregul sezon se poate băga la un trafic cu ţigări, o tentativă de omor ceva...", a mai spus Ciofoaia.

Victor Dobre, îngrozit că Adamescu a fost arestat chiar de ziua lui Stan: "Bine că nu are şi zi onomastică"

Liderul PNL Victor Paul Dobre a intrat în panică joi, când a aflat că Dan Grigore Adamescu, unul dintre adversarii lui Marius Stan, a fost arestat chiar în timp ce primarul Galaţiului îşi serba ziua de naştere. "Am auzit în anumite cercuri că Marius Stan e amic atât de bun cu cei de la DNA încât unii de acolo s-au gândit chiar să îi facă un cadou special. Cică băieţii lui Stan ar fi vrut să îi pună lui Adamescu o fundiţă roş-alb-albastră la mâini în loc de cătuşe, dar până la urmă s-au răzgândit ca să nu iasă cu scandal", a povestit Victor Paul Dobre unor apropiaţi. Potrivit unor surse din PNL, imediat după arestarea lui Adamescu, Dobre ar fi sunat la Episcopie să se asigure că prenumele Marius nu are vreun sfânt. "Unii Marius mai serbează de Sfânta Maria, dar, în mod normal nu ar trebui, pentru că prenumele Marius vine la precreştinul, chiar barbarul zeu Mars din mitologia latină. Deci nu vă faceţi griji, până la anul nu va mai fi ziua lui Marius Stan", i-a spus preotul de serviciu lui Dobre.

Brăila şi Galaţi se unesc şi vor primi numele Braga/ "Turiştii n-or să înţeleagă şi or să creadă că vin la Praga"

Autorităţile locale din Brăila şi Galaţi au convenit deja asupra numelui pe care îl va purta noua aglomerare urbană care se va naşte după unirea celor două oraşe. "Noul oraş se va numi Braga. Şi asta din două motive. Pe de o parte, este vorba despre băutura noastră specifică, atât a gălăţenilor, cât şi a brăilenilor. Pe de altă parte, e o chestiune de marketing. Turiştii pot face uşor confuzie între Braga şi Praga şi poate vin la noi", a declarat primarul Marius Stan.

Pensionarii se tem să meargă cu autobuzul electric: "Dacă au şi scaune electrice?"

Pensionarii gălăţeni nici nu vor să audă de auzobuzul electric, introdus experimental de Transurb. Ei se tem că şi scaunele sunt electrice şi că, în acest fel, ar fi ultima lor călătorie. "Nu urc pentru că mi-e frică să nu-mi ofere vreun tânăr locul lui. În alte autobuze nu o fac, dar aici mi s-ar părea suspect. Dacă şi scaunul este electric? Eu cred că acest autobuz este băgat special de Stan ca să mai reducă numărul de abonamente gratuite", a spus nea Ion, pensionar.

Transurb va face toate autobuzele electrice: "Vor merge cu uşile deschise, să fie curent"

Transurb are în plan să înlocuiască toate autobuzele din Galaţi cu unele electrice. De fapt, autobuzele vor rămâne aceleaşi, doar că modalitatea de alimentare va fi diferită. "Şoferii vor avea obligaţia să meargă cu uşile deschise. Dacă tot se face curent, îl vom folosi ca sursă de alimentare",a spus directoarea Genica Totolici.

Galaţiul impune sancţiuni economice Rusiei/ PescăRuşii nu vor mai avea voie pe Dunăre

Galaţiul se numără printre primele oraşe din lume care adoptă o serie de măsuri locale pentru a protesta faţă de anexarea Crimeei de către Rusia. "PescăRuşii vor fi împuşcaţi dacă vor mai fi prinşi pe Dunăre. Să se ducă pe Volga sau pe bucata lor de Mare Neagră", a spus primarul Marius Stan.

Mii de liceeni din ţară se mută la Galaţi: "Am auzit că aici se ia uşor bacul"

În preajma bacalaureatului, mii de absolvenţi de liceu din ţară au început să se mute la Galaţi. "Am auzit că aici se ia cel mai uşor bacul. Iar preţul e unul foarte mic. La cât costă, îl trec cu maşina, de mai multe ori", a declarat Mihăiţă, licean din Suceava.

Babele din Galaţi taie ceapă în draci: "Ne antrenăm pentru concertul lui Julio Iglesias"

Sute de babe din Galaţi se antrenează în secret ca să fie în formă la concertul lui Julio Iglesias. În fiecare zi, de la ora 19,00, în Parcul Cloşca se aduce câte o basculantă de ceapă, iar babele încep să le cureţe şi să le taie julien. "Facem asta cam două-trei ore pe zi. Ne antrenăm că vine omul ăla şi trebuie să plângă cineva la melodiile lui. În mod normal, cântecele ar fi suficiente ca să plângem, dar nu vrem să riscăm. Trebuie să fim în formă maximă la ora concertului", a declarat Tanti Varvara, fan Julio Iglesias. Organizatorii le recomandă doamnelor şi domnişoarelor mai insensibile să îşi ia la concert şi măcar o ceapă, două, ca să fie sigure că vor plânge.

Cudălbenii se pregătesc intens de război: "Stăm în şanţuri şi aşteptăm să vină ruşii"

Cudălbenii dovedesc din nou că sunt pregătiţi să facă faţă oricărei provocări. De când cu ameninţările cu războiul contra Rusiei, toţi setenii stau cât e ziua de lungă în şanţuri, aşteptând să vină Ivan să îi atace. "Bem câte ceva în cârciuma din sat apoi plecăm spre case. Ne retragem apoi în şanţurile de pe marginea drumului, care funcţionează drept tranşee şi aşteptăm să vină ruşii peste noi", a declarat mitică Păhărel, drojdier. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, unele şanţuri au fost dotate deja cu perne, pentru ca oamenii să stea confortabil şi peste noapte. "Nu se ştie niciodată când ne atacă rusnacii. Trebuie să fim pregătiţi", a spus secretarul Primăriei.

În sfârşit o lege bună/ Cârciumarii care nu au bere rece pot fi bătuţi

Parlamentarii români au reuşit după ani buni de trudă să scoată şi prima lege decentă, care să aibă efecte pozitive. Astfel, ei au scos Legea Crâciumarului Rece, care prevede posibilitatea ca un client să îl bată la sânge pe barman dacă îi spune că nu are bere la rece. "E o hotărâre de bun-simţ. Ştim cu toţii că sunt nenumăraţi cârciumari care îşi băteau joc de noi cu berea caldă. Acum e simplu: nu are bere la rece, l-ai pocnit. Totul legal", a declarat domnul Marcel, client.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3293 ori Ultima modificare Luni, 09 Iunie 2014 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.