Ce pregătesc firmele de ASIGURARE/ Lista neagră a ŞOFERILOR CU PROBLEME
Foto: Sursa foto: Ziarul Financiar

Ce pregătesc firmele de ASIGURARE/ Lista neagră a ŞOFERILOR CU PROBLEME
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă ai multe accidente sau dacă îţi repari maşina le service-uri dubioase vei plăti mai mult pe asigurare * Sau chiar vei fi refuzat de asigurători


Cinci dintre cei mai mari asigurători auto din România au în vedere un proiect care presupune constituirea unei baze de date comune cu daunele înregistrate de şoferi, relatează economica.net.
Programul, care ar putea fi operaţional până la finele acestui an, îi ajută pe asigurători să analizeze cu mai multă precizie profilul de risc al clienţilor.
“Împreună cu mai mulţi colegi din cinci firme de asigurare locale lucrăm la o bază de date care va cuprinde istoricul de daună al şoferilor asiguraţi CASCO. Dacă totul decurge normal, până la sfârşitul lui 2014, această bază de date va deveni operaţională”, a declarat Mădălin Roşu, responsabil secţiunea asigurări auto din cadrul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Cei care au mai multe daune la activ sau care şi-au reparat maşina în condiţii dubioase vor plăti prime cu mult mai mari sau chiar vor fi refuzaţi de asigurători.
Potrivit specialistului UNSAR, care este şi director de daune la compania Generali, măsura este una extrem de utilă pentru asigurători în condiţiile în care, în acest moment, modalităţile de verificare sunt extrem de rudimentare (întrebări trimise prin mail între asigurători şi doar atunci când există suspiciuni de fraudă) fapt care generează pierderi asigurătorilor. Mai mult, conform acestuia, există deja situaţii în care acelaşi şofer a reuşit să încaseze, prin fraudă, banii de asigurare de la mai multe firme.
Un sistem asemănător, gestionat însă de Autoritatea de Supraveghere Financiară funcţionează în cazul poliţelor RCA.
La finele anului trecut, în România erau valabile în jur de 900.000 de contracte de asigurare CASCO cu prime brute subscrise de circa 1,5 miliarde de lei.
Ultimele date privind clasamentul pe companii arată că piaţa este dominată de societăţile Allianz-Ţiriac, Groupama, Generalli, Omniasig, Uniqa şi Astra.

Citeşte şi:

Ce spun gălăţenii despre STRĂZILE recent modernizate/ Investiţie necesară, dar făcută de MÂNTUIALĂ

ATENŢIE, ŞOFERI! CRATER URIAŞ într-o intersecţie din Galaţi (VIDEO)

Citit 1517 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.