Gălăţean nemulţumit : Refugiu pentru staţie pus în faţa porţii

Gălăţean nemulţumit : Refugiu pentru staţie pus în faţa porţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean va fi nevoit să decidă dacă îşi parchează maşina în afara curţii sau o ţine în curte, dar n-o mai foloseşte, întrucât Primăria va amplasa un refugiu chiar pe traiectoria firească de ieşit în stradă


Ionel Nechita, care locuieşte pe bulevardul George Coşbuc, ne-a sesizat faptul că nu a reuşit să se înţeleagă cu reprezentanţii Primăriei după ce le-a semnalat faptul că locul în care vor amplasa refugiul nu îi va permite să iasă sau să intre cu maşina în propria curte. „Eu am văzut nişte săgeţi desenate cu vopsea pe jos. Apoi au venit nişte băieţi de la Primărie şi au făcut nişte găuri, după care au venit alţii şi au turnat beton. Momentan e doar atât şi am luat-o din pripă. Am făcut şi o sesizare la Primărie, dar cine ştie când o să primesc răspuns. Acolo mi-au spus că e domeniul public şi Primăria face ce vrea. De acord cu acest lucru, dar eu nu am dreptul să ies din propria curte? Au vrut să amplaseze mai spre vecinul meu, dar acolo el are o afacere şi are nevoie de acces, şi o aşază, în final, în faţa porţii mele”, ne-a explicat Ionel Nechita.

Conform spuselor Emanuelei Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a fost primită sesizarea lui Ionel Nechita şi i s-a oferit şi răspuns - un funcţionar s-a deplasat la faţa locului pentru a-i explica de ce s-a procedat în acest fel. „I s-a spus foarte clar că se va monta acolo, pentru că aşa spune legea – alveola are 22 de metri, unde încap 4 autobuze, iar refugiul are 4 metri şi trebuie amplasat exact unde opreşte primul autobuz. Deci dacă doreşte să intre în curte, mai are la dispoziţie suficienţi metri. Soluţii are, dar noi nu putem proceda altfel pentru că aşa spune legea”, ne-a explicat Emanuela Turcu.

Cu toate că municipalitatea vine în ajutorul gălăţenilor care aşteaptă autobuzul şi amplasează refugii în staţii, nu ţine cont de nevoile tuturor localnicilor. Acesta  nu este singurul exemplu în care refugiul reprezintă un obstacol pentru cei care locuiesc în apropierea acestuia – „Viaţa liberă” a mai scris despre cazul unui gălăţean care era nemulţumit de faptul că a fost amplasată construcţia la nici 10 centimetri de peretele casei sale, iar toată apa se scurgea pe suprafaţa acestuia, provocând numeroase probleme.

Citit 3094 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.