Duminică, Galaţiul DEVINE patria roboţilor

Duminică, Galaţiul DEVINE patria roboţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua ediţie a competiţiei regionale de robotică educaţională World Robot Olympiad™ Galaţi 2014, organizată de Departamentul Ingineria Fabricaţiei, din cadrul Facultăţii de Mecanică de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, alături de compania Knowledge Research, reprezentantul oficial LEGO Education în România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, va debuta duminică, 15 iunie, în corpul D al Facultăţii de Mecanică.
Competiţia reuneşte echipe formate din 1-3 elevi, cu vârste cuprinse între 8 şi 19 de ani. Ca şi anul trecut, categoriile competiţionale vor fi STANDARD şi CREATIVITATE. La categoria Standard 1 - Primar pot participa copii cu vârsta mai mică de 13 ani, la categoria Standard 2 - Gimnaziu sunt aşteptaţi să se înscrie adolescenţii pasionaţi de robotică, iar la Standard 3 - Liceu, tineri cu vârste cuprinse între 16 ani şi 19 ani.
Organizatorii doresc antrenarea unui număr cât mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei, mecatronicii şi roboticii educaţionale. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase, cu ajutorul produselor LEGO® MINDSTORMS™ (RCX, NXT sau EV3).
Pentru cei care vor să vadă de ce sunt capabili elevii noştri, deschiderea oficială a competiţiei va fi duminică, la ora 10,00. Până la 12,30, echipele au răgaz să-şi asambleze şi testeze roboţii, iar concursul propriu-zis se va desfăşura în două runde,  de la 12,30 la 13,00 şi de la 14,00 la 14,30. Festivitatea de premiere va fi duminică după-amiază.
Câştigătorii etapei regionale de la Galaţi se vor califica pentru competiţia naţională ce va avea loc la Bucureşti, pe 4 octombrie, iar câştigătorii competiţiei naţionale vor participa la cea de-a 11-a ediţie a olimpiadei mondiale, care anul acesta va avea loc, în perioada 23-25 noiembrie, la Soci (Rusia).
Începând cu anul 2014, competiţia naţională World Robot Olympiad™ este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale (CAEN) 2014 - Domeniul Tehnic.

Citit 1746 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 15:24

1 comentariu

 • postat de crystal
  Duminică, 15 Iunie 2014 13:23
  95.77.107.***
  Pe cand un muzeu al tehnologiei la Galati ? Un muzeu futurist sci-fi cu tehnica inventata,robotica , proiecte sau doar design tehnologie spatiala/extraterestra la galati ?
  Asa ar veni mai multi straini la noi si nu ar expune numai duminica ,o data pe an si ar expune pe unde apuca ?
  In alte tari sunt muzee ale tehnologiei si sci-fi.
  Cladirea de vizavi de cinema Republica se putea transforma intr-un muzeu daca e in stare buna.
  Asa edili, asa oras.
  Initializare,motivare,protocol...missing..shutdown the system..
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.