PROIECT internaţional/ Acţiuni pentru îmbunătăţirea RELAŢIEI dintre părinţi şi copii

PROIECT internaţional/ Acţiuni pentru îmbunătăţirea RELAŢIEI dintre părinţi şi copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Corpului Didactic a organizat joi întâlnirea de lucru a proiectului internaţional Grundtvig Parteneriate „Instrumente pedagogice utilizate în educaţia tinerilor pentru socializare cu părinţii”, care a avut loc la Colegiul Tehnic „Dumitru Moţoc”, unde au fost prezenţi 22 de invitaţi din mai multe ţări. Proiectul prevedea găsirea, analizarea şi implementarea instrumentelor potrivite în vederea îmbunătăţirii relaţiei dintre copii şi părinţi, prin intermediul unui schimb de experienţă între participanţii din ţări precum Franţa, Finlanda, Cehia, Portugalia şi Italia. Cei care au făcut parte din proiect sunt reprezentanţi ai diferitelor instituţii de învăţământ, asociaţii şi ONG-uri, din Franţa, Finlanda, Cehia, Portugalia şi Italia.

„În fiecare deplasare, s-a încercat să se găsească metode, instrumente, prin care se facilitează relaţiile între adolescenţi şi adulţi. În Finlanda, am făcut vizite la centre unde tinerii se întâlnesc, socializează împreună cu adulţii, în şcoli. Invitaţii noştri urmează să participe la diferite activităţi care să ducă la îndeplinirea scopului şi obiectivelor proiectului”, ne-a spus Corina Gavrilă, directoarea Colegiului Tehnic „Dumitru Moţoc”.

La întâlnirea de joi, invitaţii au luat parte la sesiuni de comunicări ştiinţifice, la jocuri cu schimburi de rol în care încercau să găsească soluţii pentru diferite situaţii conflictuale care apar între copii şi părinţi. În discuţiile care au avut loc, s-a ajuns la concluzia că nu există părinte perfect - el trebuie să fie, în funcţie de momente, sever, democratic, care ştie să asculte. A fost menţionat şi cazul Domnului Goe, personajul lui Caragiale, al cărui comportament defectuos este rezultatul unei proaste educaţii.

Citit 1377 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.