Născută cu o BOALĂ cumplită, Antonia are nevoie de AJUTORUL nostru pentru a merge

Născută cu o BOALĂ cumplită, Antonia are nevoie de AJUTORUL nostru pentru a merge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fetiţa a trecut deja prin 17 operaţii * Aparatul care o poate vindeca are un preţ de 4.700 de euro


Atunci când a născut-o pe Antonia-Fabiola, mama sa, Elena Carp, a considerat că are de-a face cu un semn divin. Cu un an în urmă, după ce pierduse un băieţel de doar şapte luni, s-a rugat la Sfântul Anton să îi mai dea un copil, promiţând că dacă minunea se va împlini îl va boteza după numele sfântului.

Când timpul se măsoară în anestezii

Deşi a împlinit opt ani în urmă cu doar câteva zile, Antonia a îndurat deja mai mult decât alţii într-o viaţă. Durerea şi suferinţa care au însoţit-o încă din primele zile după ce a venit pe lume nu au reuşit însă să-i umbrească cu nimic din bucuria care i se citeşte în permanenţă pe chip. Spune că vrea să devină balerină şi că nimic nu va sta în calea visului ei, nici măcar boala care acum nu o lasă să calce decât pe vârfuri, obligând-o să stea mai mult prin spitale.

La zece zile după ce a venit pe lume, Antonia a fost operată pentru prima oară. Au urmat în decursul ultimilor opt ani alte 16 intervenţii chirurgicale, prin care medicii i-au cioplit oasele picioarelor în încercarea de a o ajuta să meargă singură. Acum păşeşte cu greutate, fără a putea atinge pământul cu talpa piciorului drept.

Aparatul salvator

Pentru a putea merge ca orice alt copil de vârsta ei, fetiţa mai are nevoie de o operaţie, care poate fi făcută doar la Bucureşti, la Spitalul "Marie Curie". Deşi intervenţia nu costă, scopul ei este de a-i ataşa Antoniei, la piciorul drept, un aparat numit „Fixator Circular Ilizarov”. Odată instalat, dispozitivul trebuie purtat între şase şi opt luni, timp în care şuruburile trebuie strânse la fiecare şase ore, astfel încât creşterea oaselor să fie dirijată într-un mod sănătos. Se evită astfel folosirea ghipsului, din cauza căruia Antonia a suferit deja de o dermatită care a făcut-o să sufere cumplit.

Pentru a închiria un astfel de aparat, familia Antoniei are nevoie de 3.000 de euro. Cumpărat, dispozitivul costă între 3.500 şi 4.700 de euro. "Nu avem aceşti bani, motiv pentru care am şi amânat operaţia până la începutului anului 2015. Dacă vom reuşi să îl cumpărăm, după ce Antonia se va face bine îl vom dona mai departe unui alt copil care suferă", ne-a spus mama fetiţei.

În cazul în care cunoaşteţi persoane care au de închiriat sau vor să doneze un astfel de aparat, sau dacă doriţi să ajutaţi familia să strângă bani pentru unul nou, o puteţi suna chiar pe mama Antoniei, la numărul de telefon 0740 865 145. Aveţi la dispoziţie şi un număr de cont, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Carp Elena-Irina:RO38RZBR0000060009990612.

 

Citeşte şi: Opt copii cresc înghesuiţi într-o baracă

 

Citit 2478 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.