REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zona Spitalului Judeţean este, aproape în fiecare zi şi în orice oră, cuprinsă de forfota specifică fiecărei zone foarte circulate. Diversitatea este cuvântul care ar putea descrie strada Brăilei, pe care o parcurg zilnic elevi, cei care aşteaptă un mijloc de transport, bolnavi, dar şi cerşetorii şi vânzătorii de flori de pe o parte şi alta a arterei.

La prima vedere, pe strada menţionată, gropile sunt cele care ies în evidenţă. Este bine ştiut faptul că, pe arterele Galaţiului, chiar dacă sunt principale sau nu, gropile nu sunt ceva nemaiîntâlnit, iar strada Brăilei nu putea face excepţie de la regula deja cunoscută de şoferi, dar şi de pietoni.

După ploaie, lacuri în toată regula

De prezenţa gropilor ni s-au plâns şi câţiva cititori, care sunt nemulţumiţi de felul în care arată cartierul Micro 18, unul mare şi important din Galaţiul european cu care ne mândrim. „Nici măcar nu trebuie să fii beat ca să te împiedici şi să cazi din cauza gropilor. Trebuie să mergem pe stradă, cu privirea în jos, ca să nu ne rupem barba, coatele”, ne-a spus Cristian. Aşa cum se poate observa şi din imagini, cartierul Micro 18 se poate lăuda cu gropi care, după ploi, se transformă în adevărate lacuri care încearcă îndemânarea oricărui şofer. Nu doar străduţele sunt ticsite de gropile de rigoare. Şi trotuarele lasă de dorit, contribuind la crearea unui peisaj dezolant, care nu face deloc cinste zonei. Lipsesc plăci din pavajul trotuarului la fiecare pas pe care-l facem.

În ceea ce priveşte curăţenia din cartierul Micro 18, pot fi observate la fiecare pas gunoaie şi ambalaje ce zac inerte pe trotuare şi pe străzi, alături de nelipsiţii câini maidanezi. Gălăţenii care locuiesc în zonă ne-au spus că celor de la Ecosal nu pot să le reproşeze nimic întrucât ei îşi fac meseria. „Cei de la Ecosal, săracii, îşi fac treaba, dar sunt puţini. Nu e vina lor că oamenii sunt neserioşi”, ne-a explicat acelaşi Cristian. La fel ne-a spus şi doamna Elisabeta, care e revoltată de faptul că e mizerie în cartierul în care locuieşte. „Cei de la Ecosal îşi fac meseria, e curăţenie. Şi e curăţenie şi unde duc eu gunoiul, după ce pleacă ei, dimineaţa. Problema e cu cei care vin şi răscolesc tomberoanele, cu cei care caută sticle din plastic. În urma lor rămâne dezastru”, ne-a spus doamna Elisabeta.

Oamenii vor un parc şi copaci

Tot doamna Elisabeta ne-a spus că e nemulţumită de faptul că Primăria nu s-a gândit să planteze nişte copaci şi pe trotuarul destul de lat de pe strada Brăilei, cel vizavi de Spitalul Judeţean. „De ce nu se pun pomi? Că este nevoie, vă daţi seama – este destul de cald şi va fi şi mai rău. Va fi incomod pentru orice cetăţean care circulă prin zonă. Nu este îngrijită deloc zona – ducem lipsă de copăcei până la cimitir. Pentru că spaţiu este destul. Pot planta cu uşurinţă nişte copăcei care cresc rapid, cei care se ocupă cu aşa ceva ştiu deja ce este nevoie. Dar, de altfel, avem trotuare vraişte şi gropi”, ne-a spus cititoarea. Într-adevăr, ziua, în amiaza mare, a circula pe trotuarul vizavi de Spitalul Judeţean, este o adevărată încercare de supravieţuire, în special pentru cardiaci, întrucât nu este niciun spaţiu care ar putea conferi umbră, iar copacii – singura şansă a trecătorilor – lipsesc cu desăvârşire. Un alt aspect care-i nemulţumeşte pe gălăţenii care locuiesc în zona la care ne referim este lipsa unui parc în adevăratul sens al cuvântului. Aceştia, dacă vor să îşi tragă sufletul sau să iasă cu cei mici la joacă, se pot folosi de puţinele bănci amplasate pe strada principală, iar altă soluţie nu au, cu toate că ar fi binevenit un parc întrucât vorbim de un cartier destul de mare.

Citeşte şi:

Galaţiul SURPĂRILOR/ GĂURI în carosabil ca ciupercile după ploaie

Citit 2419 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.