REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zona Spitalului Judeţean este, aproape în fiecare zi şi în orice oră, cuprinsă de forfota specifică fiecărei zone foarte circulate. Diversitatea este cuvântul care ar putea descrie strada Brăilei, pe care o parcurg zilnic elevi, cei care aşteaptă un mijloc de transport, bolnavi, dar şi cerşetorii şi vânzătorii de flori de pe o parte şi alta a arterei.
La prima vedere, pe strada menţionată, gropile sunt cele care ies în evidenţă. Este bine ştiut faptul că, pe arterele Galaţiului, chiar dacă sunt principale sau nu, gropile nu sunt ceva nemaiîntâlnit, iar strada Brăilei nu putea face excepţie de la regula deja cunoscută de şoferi, dar şi de pietoni.

După ploaie, lacuri în toată regula

De prezenţa gropilor ni s-au plâns şi câţiva cititori, care sunt nemulţumiţi de felul în care arată cartierul Micro 18, unul mare şi important din Galaţiul european cu care ne mândrim. „Nici măcar nu trebuie să fii beat ca să te împiedici şi să cazi din cauza gropilor. Trebuie să mergem pe stradă, cu privirea în jos, ca să nu ne rupem barba, coatele”, ne-a spus Cristian. Aşa cum se poate observa şi din imagini, cartierul Micro 18 se poate lăuda cu gropi care, după ploi, se transformă în adevărate lacuri care încearcă îndemânarea oricărui şofer. Nu doar străduţele sunt ticsite de gropile de rigoare. Şi trotuarele lasă de dorit, contribuind la crearea unui peisaj dezolant, care nu face deloc cinste zonei. Lipsesc plăci din pavajul trotuarului la fiecare pas pe care-l facem.
În ceea ce priveşte curăţenia din cartierul Micro 18, pot fi observate la fiecare pas gunoaie şi ambalaje ce zac inerte pe trotuare şi pe străzi, alături de nelipsiţii câini maidanezi. Gălăţenii care locuiesc în zonă ne-au spus că celor de la Ecosal nu pot să le reproşeze nimic întrucât ei îşi fac meseria. „Cei de la Ecosal, săracii, îşi fac treaba, dar sunt puţini. Nu e vina lor că oamenii sunt neserioşi”, ne-a explicat acelaşi Cristian. La fel ne-a spus şi doamna Elisabeta, care e revoltată de faptul că e mizerie în cartierul în care locuieşte. „Cei de la Ecosal îşi fac meseria, e curăţenie. Şi e curăţenie şi unde duc eu gunoiul, după ce pleacă ei, dimineaţa. Problema e cu cei care vin şi răscolesc tomberoanele, cu cei care caută sticle din plastic. În urma lor rămâne dezastru”, ne-a spus doamna Elisabeta.

Oamenii vor un parc şi copaci

Tot doamna Elisabeta ne-a spus că e nemulţumită de faptul că Primăria nu s-a gândit să planteze nişte copaci şi pe trotuarul destul de lat de pe strada Brăilei, cel vizavi de Spitalul Judeţean. „De ce nu se pun pomi? Că este nevoie, vă daţi seama – este destul de cald şi va fi şi mai rău. Va fi incomod pentru orice cetăţean care circulă prin zonă. Nu este îngrijită deloc zona – ducem lipsă de copăcei până la cimitir. Pentru că spaţiu este destul. Pot planta cu uşurinţă nişte copăcei care cresc rapid, cei care se ocupă cu aşa ceva ştiu deja ce este nevoie. Dar, de altfel, avem trotuare vraişte şi gropi”, ne-a spus cititoarea. Într-adevăr, ziua, în amiaza mare, a circula pe trotuarul vizavi de Spitalul Judeţean, este o adevărată încercare de supravieţuire, în special pentru cardiaci, întrucât nu este niciun spaţiu care ar putea conferi umbră, iar copacii – singura şansă a trecătorilor – lipsesc cu desăvârşire. Un alt aspect care-i nemulţumeşte pe gălăţenii care locuiesc în zona la care ne referim este lipsa unui parc în adevăratul sens al cuvântului. Aceştia, dacă vor să îşi tragă sufletul sau să iasă cu cei mici la joacă, se pot folosi de puţinele bănci amplasate pe strada principală, iar altă soluţie nu au, cu toate că ar fi binevenit un parc întrucât vorbim de un cartier destul de mare.

Citeşte şi:

Galaţiul SURPĂRILOR/ GĂURI în carosabil ca ciupercile după ploaie

Citit 2254 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 18:04

7 comentarii

 • postat de boko haram se intoarce
  Luni, 23 Iunie 2014 22:05
  5.13.208.***
  traiasaca republica fotbalistica galati infratita cu basarabia saudita si cu insulele din serparie
  traiasac votantii psd-isti
  traiasca marele discipol al acestui oras absolvent de 8 clase legale
  traiasca medicii corupti si nesatuli care s-au apucat de politica
  traiasca manipularea, singura forma de conducere din republica
  traiasca democratia care te lasa sa dormi linistit 4 ani
  traiasca
  traiasca
  ura!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Scuze mai jos...nu vă speriați, am vrut să scriu 100 000 gălățeni, așa cum am fost în anul 1956.
  Luni, 23 Iunie 2014 14:02
  92.86.42.***
  Pentru rectificare la titlu....100 000 gălățeni ca-n 1956.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Am tastat Galați și am rtealizat după Wikipedia, orașul este muribund, vom ajunge la 100 de locuitori, așa cum a fost îm 1956, înainte de marea industrializare comunistă când eram peste 300 000 de gălățeni.
  Luni, 23 Iunie 2014 13:54
  92.86.42.***
  Am tastat ,,galați'' și pe Wikipedia este prezentat frumos orașul nostru cu date interesante privind geografia, relief, localizare, climă, hidrografie( apropo cu apa cea mai scumpă din Europa la puterea gălățenilor de cumpărare, chiar mai scumpă decât în Sahara), minorități ce erau în număr mare, aici găsindu-se o viață prea bună, o istorie veche pe aceste meleaguri se poate citi, numele Galați fiind citit și scris în toate limbile lumii, meleagurile noastre fiind călcate de toate popoarele de pe continentele Pământului, aici la Galați fiind o activitate economică și financiară de vârf.
  Orașul Galați este muribund, este pe moarte, ca dovadă crearea Noului Oraș prin a cimitirelor expansiune, vii ocupând tot mai puțin spațiu prin a noastre cartiere, aproape un sfert din locuințele orașului fiind goale, familiile dispărând în neant pentru un loc mai bun de trai sau la cimitir odihnă veșnică. Orașul Galați până în 1956, conform graficului numărului gălățenilor, nu depășea 100 000 de locuitori, apoi cu industrializarea din perioada comunismului, am sărit brusc la 326 141 gălățeni în anul 1992 ca apoi să dispărem într-o accelerație formidabilă după anul 1990 Decembrie cu apariția capitalismului original-iliescian-traian, azi ajungând sub 249 732 gălățeni, cu o descreștere de 20% la patru ani.....de aici și datele recensământului nefiind date în mod oficial, dispariția românilor fiind un cataclism ce nici-un război pe ale noastre meleaguri nu au avut astfel de ''rezultate''.
  Concluzie? Populația orașului nostru se va restrânge la ''numărul ideal'' de suportabilitate zonală prin a economiei noastre eficiență, adică 100 000 de gălățeni, deci cu dispariția carterelor muncitorești apărute pe timpul comuniștilor din ''marea industrializare'', cartierele Micro vor dispărea, cartiere muncitorești ce ''deserveau'' combinatul siderurgic îndeosebi, dar și alte fabrici și uzine ''ceaușiste'' ce azi sunt ruine sau rase de pe fața Pământului.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Lică
  Luni, 23 Iunie 2014 13:35
  5.13.166.***
  PRIMARE nu mai vinde terenurile de interes public interlopilor care activiaya la partid ca se rup buyunarele de bani negri si se gidela DNA si ai sa plingi ca e politic fapta Lnga restaurantul PRINT SI CERSATOR ai vindut terenul pe 100ani si acolo era un parc cind eram copil unde venea circ pentru copii acum se putea face parc sau parcare creyi ca nu stim cine sunt persoanele caror lea+i dat locu LEGAL TREBUIE DEMOLATA A CONSTRUIT MAI MULT DECIT PROIECTUL SI LOCUL AFERENT CONSTRUCTIEI.
  2
  5
  Raportează
 • postat de dusmanul lui
  Luni, 23 Iunie 2014 10:09
  5.13.232.***
  oameni buni asa ceva exista in tot orasul.Puturosii de la primarie asteapta sa treaca luna sa-si ia salariile si atat.Ce au facut pana acum?au daramat si atat in urma lor numai santiere neterminate.Unde vedeti voi un trotuar ca lumea in acest oras?te impiedici de moloz unde au daramat NISTE HOTI SI ATAT nu mai zic de purtatorul de cuvant al primariei care tot timpul ocoleste intrebarile si cetaceanul orasului este vinovat ei facandu-si treaba.RUSINE CELOR DE LA PRIMARIE mai bine spuneti ca nu sunteti in stare sa puneti acest oras in picioare si plecati de acolo.PUTUROSILOR SI MINCINOSILOR
  4
  6
  Raportează
 • postat de CRISTI
  Luni, 23 Iunie 2014 08:28
  193.230.156.***
  NU-I NIMIC , VA PROMIS PONTA POD PESTE DUNARE CE MAI VRETI?????
  5
  8
  Raportează
 • postat de un locuitor al Galatiului
  Luni, 23 Iunie 2014 05:13
  5.13.237.***
  asta ca sa nu mai spunem ca in ultimul timp dupa ora 20 nu se mai poate iesi la o plimbare decat imbracat precum un apicultor cu masca pe fata si manusi in maini din cauza tantarilor,cred ca cei din primarie au incheiat un contract de comisionare cu farmaciile. RUSINE PRIMARIEI GALATI SI CONSILIULUI LOCAL
  4
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.