Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Două dintre cele mai cunoscute echipe de pirotehnişti din Europa se vor duela, în premieră, la Galaţi, în cadrul Festivalului ”Dunărea noastră”, organizat de Primărie la finele acestei săptămâni. Sâmbătă şi duminică, gălăţenii vor asista la două reprezentaţii a câte 20 de minute de artă pirotehnică la cele mai înalte standarde: 10.000 de salve, efecte lansate din 12 puncte de tragere, peste zece tone de material pirotehnic consumat, puse în operă de 14 tehnicieni după o sută de ore de pregătire şi trei zile de montaj. Tragerile se vor realiza de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi, iar densitatea de efecte pirotehnice va fi una absolut deosebită.
Pentru că echipele vor realiza, fiecare în parte, câte o alegorie pirotehnică reprezentativă pentru ţara lor, efectele lansate şi coloana sonoră vor fi adaptate temei de spectacol, Dunărea fiind principala sursă de inspiraţie. Spectacolul pirotehnic orchestrat de echipa românească (Pyro Events Team – Fireworks Design al cărei proprietar şi designer este Mihai Bondria, reprezentantul României în cadrul juriului festivalului internaţional de focuri de artificii din Malta) va avea drept coloană sonoră un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional, însă tema muzicală principală va fi celebrul vals al lui Iosif Ivanovici ”Valurile Dunării”. Pyrovision din Austria, al cărei fondator este Christian Czech, unul din designerii de top din Europa şi artizanul unor mari producţii pirotehnice, vine cu o coloană sonoră de excepţie, în care vor fi mixate partituri celebre austriece din toate timpurile, ce vor culmina cu hit-ul Conchitei Wurst ”Femeia cu barbă”, care a câştigat Eurovisionul.

Citeşte şi: Încă un FESTIVAL la Galaţi/ „Fir Întins” către distracţie

Citit 2579 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 18:04

2 comentarii

 • postat de Curiosul Vineri, 27 Iunie 2014 07:53 86.127.215.*** Link la comentariu
  0
  0

  In care din cele 3 zile si la ce ora vor avea loc focurile de artificii?

  Raportează
 • postat de dr. Emil Popa, membru al grupului Vechiul Galati in imagini Joi, 26 Iunie 2014 10:34 86.127.208.*** Link la comentariu
  8
  12

  Mai bine se duelau in strazi reparate, parcari supraetajate, curatenie pe strazi, siguranta cetateanului, camere video la treceri de pieton etc. O groaza de chestii se pot face cu banii contribuabililor decat sa-i arunci in aer, sa poluezi atmosfera, sa sperii cainii comunitari si caprioara aia nenorocita de pe faleza, sa spargi timpanele concetatenilor si sa bucuri prostimea cu circ ieftin gen ”Dunărea noastră”, "Fetivalul scrumbiei", "Zilele Galaţiului" si alte aiureli.
  In definitiv Consiliul Local in conformitate cu Legea administratiei publice locale are atributii de dezvoltare si administrare a municipiului, precum si de conservare a patrimoniului si nu de degradare a lui. (Atribuţiile consiliului local, Art. 36., 10. 1conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice şi de arhitectură, a parcurilor, grădinilor publice şi rezervaţiilor naturale;"
  Cu banii pe serbarile lu' peşte prajit se puteau repara Palatul Simion Gheorghiu, casa de pe Logofat Tautu unde a locuit Alexandru Ghica "Prinţul", Casa Codreanu, casele de pe Cuza Voda, Garii, Balcescu etc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.