Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ vacanţa la EFORIE

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ vacanţa la EFORIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu bagajele în mână şi chef de distracţie, urcăm în trenul de mare şi ne lăsăm duşi departe de casă. Următoarea destinaţie de vacanţă: Eforie. Această zonă a litoralului românesc le oferă turiştilor mai multă linişte şi o mulţime de oferte de cazare, între 50 şi 450 de lei pe zi, în funcţie de preferinţele şi bugetul fiecăruia. Noi am ales (aleatoriu), de pe internet, câteva tarife ale hotelurilor şi pensiunilor din zonă, pentru a vă face o idee de câţi bani aveţi nevoie pentru a vă petrece vacanţa în Eforie Nord sau Eforie Sud.

Eforie Nord - pensiuni modeste sau apartamente de lux

Una dintre cele mai ieftine oferte de cazare în staţiunea Eforie Nord vine din partea vilei „Bianca”, situată la 15 minute de mers pe jos de la malul Mării Negre. Aici, camera dublă matrimonială costă 50 de lei pe zi, iar camera triplă 60 de lei. Tarife mici practică şi pensiunea „Casa Soarelui”, aflată exact pe malul lacului Techirghiol. Puteţi dormi aici într-o cameră dublă tot cu 50 de lei pe noapte şi vă puteţi lua cu dumneavoastră în vacanţă şi animalul de companie.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă vacanţa la Sinaia şi Buşteni

Dacă vorbim de vile, preţurile de cazare mai cresc, în funcţie de condiţiile oferite de gazde. De exemplu, vila „Melis”, situată în centrul staţiunii Eforie Nord, la doar cinci minute de plajă, are următoarele tarife: camera dublă 60 de lei în timpul săptămânii şi 70 de lei în weeekend, camera triplă 70 de lei, de luni până vineri, şi 80 de lei sâmbăta şi duminica, iar pentru familiile cu copii, camera cu 4 locuri costă 80 de lei în timpul săptămânii şi 90 de lei în celelalte zile. Turiştii care doresc să-şi rezerve şederea la vila „Lacrima” trebuie să ştie că pentru o cameră dublă matrimonială trebuie să plătească 70 sau 80 de lei, pentru camera triplă 80 sau 90 de lei, iar pentru cea cu patru locuri 90 sau 100 de lei, în funcţie de perioada în care merg în vacanţă. Cei cu mai multe pretenţii dar şi ceva mai multe resurse financiare, pot dormi la vila „Orient”, aflată la 400 de metri de plajă, în zona Steaua de Mare, într-un cartier liniştit. Aici cazarea costă între 79 şi 139 de lei. Depinde dacă turiştii aleg o cameră dublă, triplă, o garsonieră sau un apartament cu două camere. De departe, gazdele vilei „Cube” se numără printre cele care cer cei mai mulţi bani pentru cazare, însă şi condiţii pe măsură, având în vedere că proprietatea se află într-un cartier rezidenţial. Aici, apartamentul cu două camere poate fi rezervat cu 450 de lei pe zi.

Eforie Sud - peste o sută de oferte

Cei care îşi doresc mai multă linişte şi relaxare în vacanţa de la mare, pot alege cu încredere staţiunea Eforie Sud. Iar pentru a petrece un sejur cu prietenii sau cu familia, nu aveţi nevoie de prea mulţi bani de cazare. Pensiunea „Bistriţa”, de exemplu, vă aşteaptă cu cele mai mici tarife. Camera dublă matrimonială costă 60 de lei pe zi, camera dublă twin este 40 sau 50 de lei, asta dacă aveţi sau nu baie în cameră. Preţuri modice au stabilit şi gazdele casei „Alexia”, situată vizavi de parcul central al staţiunii, la doar cinci minute de plajă. Dacă alegeţi să dormiţi într-o cameră dublă matrimonială sau una triplă daţi 65 lei/zi, iar camera dublă twin costă 50 de lei.  Vila „Diamant” oferă turiştilor 14 camere duble, la 75 de lei în timpul săptămânii şi 85 de lei în weekend. Hotelul „Amaradia” îşi aşteaptă oaspeţii cu următoarele tarife: camera dublă matrimonială 100 lei/zi, camera dublă twin - 100 lei /zi şi apartament cu două camere - 200 lei/zi. Vă puteţi caza şi la pensiunea „Capul Turcului”, ridicată la 10 metri de o plajă mai retrasă şi mai liniştită. Aici, camera dublă matrimonială este 130 de lei în timpul săptămânii şi 140 de lei în weekend, camera triplă 150 de lei de luni până vineri şi cu 10 lei mai scumpă la sfârşitul săptămânii, iar pentru cea cu patru locuri trebuie să scoateţi din buzunar 170 sau 180 de lei. Cei mai cu dare de mână, pot alege să-şi petreacă nopţile de vacanţă într-o cameră dublă a vilei „Căpitan Balota” cu 180 de lei sau să doarmă la vila „Alina 3”, unde apartamentul cu două camere este 200 de lei, iar preţul de închiriere a unuia cu patru camere este dublu.

Cum ajungem la destinaţie

Pentru a ajunge cu maşina, din Galaţi spre staţiunile Eforie Nord si Eforie Sud, aveţi mai multe variante. Prima este să traversaţi Dunărea şi să mergeţi prin Măcin, un drum foarte bun, liber şi relaxant (Galaţi-Tulcea-Babadag-Constanţa). Puteţi merge şi pe cunoscutul drum spre litoral, Galaţi-Brăila-Cernavodă-Constanţa sau pe ruta Galaţi-Slobozia-Constanţa, pe Autostrada Soarelui, însă ambele sunt ceva mai aglomerate. Din Constanţa, ajungeţi la destinaţie urmărind indicatoarele rutiere.

Evident, puteţi ajunge la mare şi cu trenul (biletul costă între 35 şi 70 de lei, în funcţie de tipul garniturii şi viteza cu care se deplasează), dar şi cu microbuzul, costul unui bilet fiind de 50 de lei.

Citit 3937 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.