Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă vacanţa la Sinaia şi Buşteni

Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă vacanţa la Sinaia şi Buşteni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm să respirăm aer curat de munte şi mergem în vacanţă pe Valea Prahovei, o zonă foarte frecventată de turişti, indiferent de perioada anului. Mai exact, poposim în Sinaia şi în Buşteni, unde, după o căutare rapidă pe internet, găsim peste 300 de oferte de cazare la hoteluri, pensiuni şi cabane, pentru toate buzunarele şi toate preferinţele.

Cazarea în Sinaia - între 60 şi 250 de lei

Doriţi să mergeţi în vacanţă la Sinaia, dar nu aveţi prea mulţi bani puşi deoparte pentru  cazare? Nu vă faceţi griji! În staţiune găsiţi tarife accesibile tuturor. Vila „Ralu” anunţă că, în tot sezonul estival, camera dublă matrimonială costă 60 de lei pe zi, iar preţul de închiriere la cheie este de 250 de lei pe zi. Tot 60 de lei este tariful camerei duble matrimoniale la vila „Rustic”, doar că aici nu aveţi baia în cameră, ci pe hol, iar cea  triplă, tot fără toaletă, este 75 de lei. Proprietarii vilei „Albă ca Zăpada”, situată la 300 de metri de centrul oraşului, în apropierea Castelului Peleş şi a Mănăstirii Sinaia, vă întâmpină cu următoarele tarife: camera dublă matrimonială - 70 de lei în timpul săptămânii şi cu 5 lei mai mult în weekend, camera dublă superioară - 75 de lei, respectiv, 80 lei la sfârşitul săptămânii, apartament cu 2 camere - 140 lei/zi de luni până vineri şi 150 lei/zi sâmbăta şi duminica, iar apartamentul cu 3 camere costă 225 lei în timpul săptămânii şi 230 lei în weekend. Turiştii care se cazează la casa „Florox” trebuie să plătească pentru o cameră dublă matrimonială sau una twin 100 de lei pe zi. Ceva mai mult vă ajunge să vă odihniţi la apartamentul cu două camere „Emil” - 150 de lei în timpul săptămânii şi 170 de lei la sfârşitul acesteia. Iar dacă vă rezervaţi şedere pentru cinci nopţi, a şasea este gratuită. Conform site-ului www.turistinfo.ro cea mai scumpă cazare este la pensiunea „Casa Tom”, unde camera dublă matrimonială costă 200 de lei pe zi, iar o garsonieră este 250 de lei şi primiţi şi mic dejun.

Dacă ajungeţi în zonă, nu puteţi rata să faceţi o vizită la Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Muzeul de trenuleţe din gară, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Caraiman, Cascada Urlătoare. Şi, dacă sunteţi persoane active, încumetaţi-vă să urcaţi până la Babele, Sfinxul şi Crucea Caraiman, pentru că peisajul merită tot efortul.

Cazarea în Buşteni - între 49 şi 150 de lei

Şi în staţiunea Buşteni ofertele de cazare sunt diverse, pentru toate posibilităţile. Casa „Gabriela” vă aşteaptă să vă rezervaţi şederea într-o cameră dublă matrimonială cu 49 de lei în timpul săptămânii şi 59 de lei în weekend. Tot la ei, camera triplă costă 59 de lei, respectiv, 69 lei/zi, la sfârşitul săptămânii. Iar dacă sunteţi o gaşcă mai mare, puteţi închiria integral casa, cu 200 de lei pe zi sau plătiţi 250 de lei pentru a avea cheia vilei „Alex”. Ieftină este şi cazarea la pensiunea „Cetatea Caraiman” din Buşteni, situată la 5 minute distanţă de gară, în vecinătatea Castelului Cantacuzino. Aici camera dublă matrimonială este 50 de lei, de luni până vineri, şi 60 de lei sâmbăta şi duminica. Proprietarii pensiunii „Paradis” anunţă pe site-ul www.turistinfo.ro că, pentru a sta la ei o zi, într-o cameră dublă matrimonială trebuie să scoateţi din buzunar 70 de lei, iar pentru una triplă 90 de lei. Iar dacă nu ştiţi ce să faceţi când nu exploraţi împrejurimile, puteţi juca tenis sau biliard la mesele de la parter. Casa „Luxury”, situată la poalele masivului Bucegi, în imediata vecinătate a pârtiei de ski Kalinderu, vă pune la dispoziţie camere duble matrimoniale cu 100 de lei în timpul săptămânii şi 120 de lei în weekend. Direct din cameră, puteţi vedea superba cruce din vârf de munte. Cei mai pretenţioşi dar şi cu dare de mână pot sta la pensiunea „Magic Club”, din centrul staţiunii Buşteni. De luni până vineri, pentru condiţii de patru stele într-o cameră matrimonială plătiţi 130 de lei şi 150 de lei în weekend, camera dublă twin costă 130 de lei, respectiv 150 de lei la sfârşit de săptămână, iar dormitul într-o camera dublă superioară vă ajunge 150 de lei în timpul săptămânii şi 180 de lei în celelalte zile.

CASETĂ Cum ajungem la destinaţie

Dacă mergeţi cu maşina la Sinaia aveţi de parcurs aproximativ 260 de kilometri pe ruta Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti-Sinaia, iar combustibilul vă costă undeva la 120 lei. Dacă alegeţi să călătoriţi pe calea ferată, aveţi un singur tren direct care pleacă din Galaţi spre Braşov, dar există şi posibilitatea de a schimba garnitura, la Făurei, Ploieşti sau Bucureşti Nord. La clasa a II-a, preţul unui bilet întreg variază între 60 şi 100 de lei, dar trebuie să ştiţi că faceţi pe drum între saşe şi opt ore.

De la Sinaia la Buşteni, mai trebuie să mergeţi cu autoturismul 8 kilometri, aşa că urmaţi aceeaşi rută. Evident, şi cu trenul aveţi posibilitatea să ajungeţi la destinaţie, iar preţul unui bilet întreg este asemănător cu al celui până la Buşteni.

 

CITEŞTE ŞI:Campania VL „Eu vara nu dorm”/ UNDE poţi merge la PESCUIT în Galaţi (FOTO)

Citit 3795 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.