(FOTO) Voluntari din Franţa, la Fundaţia „Inimă de copil” Galaţi. Activităţi speciale, într-o vacanţa de vară specială
Foto: Sursă foto: Fundaţia "Inimă de copil"

(FOTO) Voluntari din Franţa, la Fundaţia „Inimă de copil” Galaţi. Activităţi speciale, într-o vacanţa de vară specială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

20 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între şase şi 16 ani, din centrul de zi al Fundaţiei „Inimă de copil” din Galaţi, au avut parte de o vacanţă de vară specială. Timp de trei săptămâni, ei au participat la mai multe activităţi interesante, conduse de trei tineri voluntari din Franţa, membri ai Asociaţiei de Cercetaşi Scout.

Clément Ribier, 20 ani, Arme Kock, 19 ani, Augustin Daurelle, tot în vârstă de 19 ani, au auzit de ţara noastră de la bunicul unuia dintre ei, care a vizitat România cu ceva timp în urmă. Mânaţi de dorinţa de a ajunge şi ei în ţara lui Dracula, voluntarii şi-au plătit singuri costurile transportului şi celelalte cheltuieli. Ei i-au învăţat pe copiii şi pe adolescenţii din Galaţi diferite jocuri interactive, au predat câte ore de limba franceză, le-au prezentat micuţilor cele mai importante tradiţii şi obiceiuri din Franţa, dar au făcut şi plimbări în aer liber. Săptămâna trecută au mers împreună peste Dunăre, unde au făcut un picnic şi s-au relaxat, au vizitat şi herghelia de la Tuluceşti, unde copiii au învăţat cum se îngrijesc caii şi cum pot fi călăriţi în siguranţă. Apoi, au mers în Pădurea Gârboavele, la Muzeul Satului şi, la final, au încheiat plimbarea tot cu un picnic şi alte activităţi distractive în aer liber.

Cum pe timpul vacanţei cei de la fundaţie aveau deja programate ateliere gastronomice cu cei de care au grijă, francezii au participat şi ei în bucătărie şi au pregătit tot felul de mâncăruri gustoase, specifice locurilor natale.

Copiii şi adolescenţii de la Fundaţia „Inimă de copil” au fost extrem de încântaţi de experienţa trăită alături de voluntarii străini. „Când un voluntar ne păşeşte pragul, sufletul ne zâmbeşte şi putem spune că vorbim de o donaţie. Unii aleg să doneze timp, energie, obiecte, experienţe. Mulţumim din inimă francezilor!”, ne-au spus aceştia.

Studenţii din Franţa vor pleca înapoi în ţara lor la sfârşitul lunii august. Înainte însă, vor trece şi pe la Sibiu, pentru a-i cunoaşte pe cercetaşii de acolo.

 

Citit 2990 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 22:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.