UTIL/ Acte pentru eliberarea certificatului de handicap
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UTIL/ Acte pentru eliberarea certificatului de handicap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a li se elibera certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap, persoanele cu dizabilităţi trebuie să strângă o serie de documente care vor fi depuse ulterior la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Dosarul poate fi depus, în cazul în care persoana cu handicap nu e capabilă din varii motive, şi de o rudă, de un reprezentant legal, sau de reprezentantul unui ONG. Tot în momentul depunerii, este comunicată şi data evaluării.

Actele necesare dosarului sunt: act de identitate (original şi copie), adeverinţă de salariat (unde este cazul), decizie de pensionare (pensie limită de vârstă sau pensie de invaliditate, cu specificarea datei de revizuire), talon de pensie, adeverinţă de la Administraţia Finanţelor Publice (pentru cei care nu realizează venituri), scrisoare medicală tip completată de medicul de familie care specifică bolile aflate în evidenţă, scrisoare medicală sau referat de la medicul specialist, în care să fie specificat diagnosticul, stadiul şi data debutului bolii, alte acte medicale relevante (bilete de ieşire din spital analize medicale, copii ale fişelor de dispensarizare).

CITEŞTE ŞI: INDEMNIZAŢIA pentru persoanele cu HANDICAP ar putea CREŞTE/ Iată ce alte MAJORĂRI sunt planificate

Citit 1636 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 20:27

3 comentarii

 • postat de un cunoscator al sistemului
  Luni, 01 Septembrie 2014 11:39
  5.13.222.***
  Dar ce ne facem atunci cand aceste persoane cu dizabilitati sunt evaluate de comisii formate din angajati ai DGASPC , bolnavi psihic aflati sub tratament psihic cum ar fi de exemplu FILOTTI MADALINA, CRISTOLOVEANU EMILIA MANON, BARSAN NICOLETA, MOINEAGU LUCIAN , SAVIN TARNAUCEANU CRISTINA de la serv rez copii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de După 24 de ani aceste certificate ar trebui eliberate primarilor ce au handicapat Orașul Galați.
  Luni, 01 Septembrie 2014 01:33
  92.86.89.***
  Bună documentația, se încadrează pentru cei de primărie ce timp de 24 de ani au adus tot orașul într-un handicap al sărăciei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Pe astia cu dizabilitati la creier ii gasiti prin primarii, guvern, cotroceni etc.
  Duminică, 31 August 2014 23:32
  5.13.178.***
  Care acte? Trebuie doar sa arati ca esti politician si ti se elibereaza imediat!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.