CONCLUZII SONDAJ/ Gălăţenii sunt INDECIŞI când vine vorba de VOTUL OBLIGATORIU

CONCLUZII SONDAJ/ Gălăţenii sunt INDECIŞI când vine vorba de VOTUL OBLIGATORIU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sondaj făcut recent de „Viaţa liberă”, în ediţia electronică, relevă faptul că gălăţenii sunt destul de nehotărâţi în privinţa ideii de vot obligatoriu. Participanţii la chestionar au optat, în proporţii aproape egale, atât pentru prezenţa la vot impusă prin lege, cât şi pentru libertatea de a refuza să-şi exprime opţiunile politice. Dintre cei 320 de respondenţi, 49,1 la sută sunt de părere că votul obligatoriu prin lege, cu sancţiuni pentru neprezentarea la urne, ar fi o măsură bună şi corectă. De cealaltă parte, 48,1 la sută dintre gălăţeni cred cu tărie că acest pas nu ar trebui făcut în România, în timp ce 2,8 la sută dintre respondenţi au preferat să se abţină de la o opinie clară.

{acepolls 18}

Cum s-a lansat ideea votului obligatoriu

Deputatul Ioan Munteanu a declarat, luni, 1 septembrie, că a depus, încă din luna iunie, la Parlament un proiect de lege privind instituirea votului obligatoriu şi sancţionarea celor care nu merg la vot cu amendă între 500 şi 1000 de lei, arătând că aşteaptă opinia Consiliului Legislativ, relatează mediafax.ro. El a apreciat că prin votul obligatoriu s-ar responsabiliza atât clasa politică, cât şi electoratul.

În secţiunea de comentarii, un cititor al “Vieţii libere” a lansat o idee interesantă. “Obiectul scrutinului trebuie diferenţiat. Una este scrutinul obişnuit, locale, parlamentare şi alta la cele prezidenţiale şi referendum. Dacă pentru cel obişnuit sunt de acord cu cel obligatoriu, indiferent de situaţia psiho-socială a alegătorului, pentru prezidenţiale şi referendumuri, cred că trebuie introdus votul calificat”, spune cititorul.

Vă invităm să ne lăsaţi în continuare, în secţiunea de comentarii, părerile dumneavoastră privind atât votul obligatoriu propus de deputatul susmenţionat, cât şi despre ideea cititorului nostru.

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.