APEL UMANITAR/ Femeia care SE SUFOCĂ la fiecare pas
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

APEL UMANITAR/ Femeia care SE SUFOCĂ la fiecare pas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Tiron, o gălăţeancă de 33 de ani, a aflat în urma unei ecografii că are mai mulţi noduli crescuţi în glanda tiroidă. Chiar dacă medicii i-au spus că nu este vorba de noduli canceroşi, micile tumori au dus la creşterea în volum a glandei tiroide şi la îngustarea căilor respiratorii. Mai mult, pentru că glanda eliberează în corp şi o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni, femeia slăbeşte vizibil orice ar face.

Medicii pe care i-a consultat i-au spus că singura soluţie pentru a scăpa de problemă constă într-o operaţie de extirpare a acestor noduli. Intervenţia chirurgicală trebuie făcută la Bucureşti, însă femeia nu are bani pentru a merge în Capitală. "Mai ales noaptea, am aproape în permanenţă senzaţia că mă sufoc. Aş vrea să fac operaţia cât mai repede, însă aş avea nevoie cam de 5.000 de lei pentru analize şi drum", ne-a spus femeia.

Soţul, aproape imobilizat la pat

Elena Tiron locuieşte împreună cu soţul ei şi cu singurul lor fiu, în comuna Independenţa. Soţul, George Mugurel Tiron, suferă încă din naştere de o formă de cocsartroză, boală care s-a agravat în ultimii ani. Pentru că se mai poate deplasa doar cu ajutorul cârjelor, nu mai poate munci. Singurele surse de venit ale familiei provin din pensia de handicap a soţului, din indemnizaţia de boală şi din alocaţia copilului. În total, puţin peste 600 de lei.

"Soţul trebuie să se opereze în octombrie, la Târgu Mureş, şi deja am pus deoparte bani pentru operaţia lui. Eu însă nu am niciun ban", ne-a mai spus gălăţeanca.

Cititorii care vor să o ajute pe Elena Tiron o pot face în contul în lei RO72RNCB0141032407740001, deschis la BCR pe numele Tiron George Mugurel. De asemenea, o pot suna direct pe Elena Tiron, la numărul de telefon 0751.657.737.

Citit 1211 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.